TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонска Каменица единствена во источна Македонија без корона вирус

Телма - 23.05.2020

Раздвижено е по улиците и парковите, но сите се со маски и се држи дистанца, ова е сликата од рударскиот град Македонска Каменица, кој е единствениот на мапата на истокот, каде што нема заразени со коронавирус.

Македонска Каменица и Карбинци единствените општини од истокот на државата каде не се регистрирани случаи на ковид 19

24 Вести - 23.05.2020

Дистанца, носење маски и седење дома. Тоа е рецептот со кој рударската општина Македонска Каменица успеа досега да нема ниту еден заболен од коронавирус. Жителите велат дека за тоа клучна е нивната дисциплина.