TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дали вештачката интелигенција може да владее подобро од политичарите?

Кајгана - 24.03.2019

Центарот за управување со промени на мадридскиот универзитет IE спроведе анкета над повеќе од 2.500 жители на Европската унија, во која тие дадоа одговор на прашања поврзани со нивните ставови за технологијата и вештачката интелигенција.

Вештачка интелигенција од која многумина стравуваат

А1 On - 23.03.2019

Истражувачката непрофитна компанија Опен-АИ од Сан Франциско, САД, соопшти дека создале нова програма за генерирање текст, наречена ГПТ-2, која „се однесува како камелеон”. Новата вештачка интелигенција тие првично ќе ја претстават во непотполна ...

Дали вештачката интелигенција може да владее подобро од политичарите?

Локално - 24.03.2019

Центарот за управување со промени на мадридскиот универзитет IE спроведе анкета над повеќе од 2.500 жители на Европската унија, во која тие дадоа одговор на прашања поврзани со нивните ставови за технологијата и вештачката интелигенција.