Комбинацијата прокељ и морков, понекогаш и компир секако, откако ја пробав ми стана една од омилените кога сакам да го спремам прокељот и најчесто за мојот мерак тоа оди во некој кремаст сос.
Направете вкусен ручек со печурки. Состојки: 500 гр. печурки шампињони 100 гр. маргарин вегета, сол и бибер Подготовка: Се чистат печурките и се лупат, па се мијат и сушат. Се сечат ако се покрупни.
4 јунешко месо 350 мл црвено вино 700 мл говедска супа од коцка 4 главици кромид 300 г моркови 150 г брашно 50 г путер 3 чешниња лук 2-3 ловорови листови масло, сол и мелен црн пипер Кременадлите зачинете ги и набрашнете ги од двете страни.
Вкусен компир со сусам. Состојки: 1,5 кг. компир 2 лажици масло 2 лажици сусам 2 млади лукчиња сол, бибер и вегета 1 кг. сирење 1,5 дл. кисела вода Подготовка: Се загрева рерната на 200 степени.
Нема подобар оброк од ова бурито! Верувале или не, буритото од пржен грав е официјално прогласено за најпопуларно јадење во 2018 година! Погледнете го рецептот кој ќе ве увери зошто ова јадење ја заслужило својата титула… Загрејте масло во тавче со ...
Евтино јадење кое се прави за миг! Состојки: 150 гр проино брашно 150 гр бело брашно 200 мл млеко 1 јајце малку сол малку прашок за печиво (на врв на нож) 7-8 виршли 1 лажица брашно стапчиња за ражничи масло за пржење Начин на подготовка: Во сад ...
Потребни состојки: 500 гр. свинско филе, 150 мл. масло, 200 мл. црвено вино, 1 китка магдонос, 7 суви пиперки, 2 главици бел кромид, 2 главици црвен кромид, 4 чешни лук, неколку ловорови листа, сол и бибер по вкус.
Модриот патлиџан излупете го и исечете го на 12 тенки долги парчиња. Испржете ги на малку зејтин колку да омекнат малку. Тргнете на страна. Шницлите исчукајте ги да бидат тенки. Секоја шницла премачкајте ја од едната страна со едно лажиче сенф и ...
Кремаво пилешко месо што се топи во уста Исечете го белото месо на парчиња. Посолете го со вегета или сол. Добро истријте го, за да ги впие зачините. По вкус, може да додадете и бибер. Во огноотпорен сад, на дното наредете компир што претходно сте ...
Одличен избор за овие студени зимски денови заедно со топол леб и бело сирење. За оние кои никогаш не ја пробале оваа неверојатна комбинација, еве го рецептот: Потребно е: 3 страка праз, многу ситно исечкан 400 мл доматен сос или конзерва пелати сол ...
Потребни состојки: 300-400 гр пилешко бело месо 50 гр растопен маргарин 5 лажици павлака 1 лажица презла 3 чешниња лук варени компири вегета сол бибер зачин по желба Начин на подготовка: Пилешкото бело месо исечкајте го на шницли.
Доколку немате идеја со што да ги изненадите вашите најмили за ручек, овој рецепт е совршениот избор за вас. Потребни состојки: •компири (колку што ви се потребни) •свинска маст или путер за да се премачка дното на тавата •неколку парчиња сланина ...
Производи: 6 тврдо варени јајца 100 гр шунка 1/2 мала глава црвен кромид 1 лажица Дижон сенф 2-3 лажици мајонез сол, бибер по вкус неколку гранчиња магдонос Подготовка: Сварете ги и излупете јајцата.
Кремасто пилешко месо кое се топи во уста… Состојки: 300-400 гр пилешко бело месо 50 гр растопен маргарин 5 лажици павлака 1 лажица презла 3 чешниња лук варени компири вегета сол бибер зачин по желба Начин на подготовка: Пилешкото бело месо ...
Уживајте во неделата со превкусен ручек. Состојки: 4 говедски стека, 4 лажици путер, сол, црн пипер, 8 лажици путер, 2 сечкани кромиди, 500 мл неутрална хопла, 160 грама фета сирење здробено на трошки.
Состојки: 450 гр филети лосос 50 мл јаворов сируп 60 гр сенф 2 лажички маслиново масло 2 чешниња лук сол бибер Подготовка: Загрејте ја рерната на 200 степени Целзиусови. Во сад измешајте го јаворовиот сируп, сенфот, исечканиот лук, малку масло, сол ...
Несекојдневен, но интересен рецепт за богат ручек. Состојки 12 свински шницли 1 модар патлиџан 12 лажички сенф на вкус сол Сос 2 моркови 1 главица кромид 2 прачки целер 150мл. вода 100мл. црвено вино 1 лажица сув мешан зеленчук (праз, магдонос, ...
Одличен избор за овие студени зимски денови заедно со топол леб и бело сирење. За оние кои никогаш не ја пробале оваа неверојатна комбинација, еве го рецептот: Потребно е: 3 страка праз, многу ситно исечкан 400 мл доматен сос или конзерва пелати сол ...
Кремасто пилешко месо кое се топи во уста… СОСТОЈКИ: 300-400 гр пилешко бело месо 50 гр растопен маргарин 5 лажици павлака 1 лажица презла 3 чешниња лук варени компири вегета сол бибер зачин по желба НАЧИН НА ПОДГОТОВКА: Пилешкото бело месо ...
Неодолива комбинација од вкусови… Состојки: 450 гр филети лосос 50 мл јаворов сируп 60 гр сенф 2 лажички маслиново масло 2 чешниња лук сол бибер Начин на подготовка: Загрејте ја рерната на 200 степени Целзиусови.
Одличен избор за овие студени зимски денови заедно со топол леб и бело сирење. За оние кои никогаш не ја пробале оваа неверојатна комбинација, еве го рецептот: Потребно е: 3 страка праз, многу ситно исечкан 400 мл доматен сос или конзерва пелати сол ...
Одличен избор за овие студени зимски денови заедно со топол леб и бело сирење. За оние кои никогаш не ја пробале оваа неверојатна комбинација, еве го рецептот: Потребно е: 3 страка праз, многу ситно исечкан 400 мл доматен сос или конзерва пелати сол ...