TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Премиерот го реши проблемот со матурантите, министерката учествувала во решавањето?!

Телма - 26.02.2021

Министерката за образование не чувствува одговорност што проблемот со матурантите го реши премиерот, а не таа. Вели дека, во преговорите за полагање на матурата сепак била присутна преку претставници.

Матурантите ќе полагаат два екстерни испита - на 5 и 11 јуни

Кајгана - 25.02.2021

Скопје, 25 февруари 2021 (МИА) – Средношколците во завршна година кои до крајот на декември пријавија дека ќе полагаат државна матура, од 22 февруари до 5 март одново се пријавуваат во училиштата за да ги променат предметите што ќе ги полагаат, ...

Околу 15 300 кандидати одново ги пријавуваат испитите за државната матура

Канал5 - 25.02.2021

Околу 15 300 кандидати одново ги пријавуваат испитите за државната матура, двата екстерни ќе ги полагаат на 5 и 11 јуни. Средношколците во завршна година кои до крајот на декември пријавија дека ќе полагаат државна матура, од 22 февруари до 5 март ...

Околу 15.300 кандидати одново ги пријавуваат испитите за државната матура

Телма - 25.02.2021

Средношколците во завршна година кои до крајот на декември пријавија дека ќе полагаат државна матура, од 22 февруари до 5 март одново се пријавуваат во училиштата за да ги променат предметите што ќе ги полагаат, откако минатата недела беше постигнат ...

Околу 15 300 кандидати одново ги пријавуваат испитите за државната матура, двата екстерни ќе ги полагаат на 5 и 11 јуни

Либертас - 25.02.2021

Средношколците во завршна година кои до крајот на декември пријавија дека ќе полагаат државна матура, од 22 февруари до 5 март одново се пријавуваат во училиштата за да ги променат предметите што ќе ги полагаат, откако минатата недела беше постигнат ...

Околу 15 300 кандидати одново ги пријавуваат испитите за државната матура, двата екстерни ќе ги полагаат на 5 и 11 јуни

24Инфо - 25.02.2021

Средношколците во завршна година кои до крајот на декември пријавија дека ќе полагаат државна матура, од 22 февруари до 5 март одново се пријавуваат во училиштата за да ги променат предметите што ќе ги полагаат, откако минатата недела беше постигнат ...

Матурантите одново ги пријавуваат испитите за државната матура

Слободен Печат - 25.02.2021

Средношколците во завршна година кои до крајот на декември пријавија дека ќе полагаат државна матура, од 22 февруари до 5 март одново се пријавуваат во училиштата за да ги променат предметите што ќе ги полагаат, откако минатата недела беше постигнат ...

Матурантите одново ги пријавуваат испитите за државната матура- имаат можност да ги заменат предметите кои претходно ги ...

Press24 - 25.02.2021

Средношколците во завршна година кои до крајот на декември пријавија дека ќе полагаат државна матура, од 22 февруари до 5 март одново се пријавуваат во училиштата за да ги променат предметите што ќе ги полагаат, откако минатата недела беше постигнат ...

Матурантите ќе полагаат два екстерни испита – на 5 и 11 јуни, но треба одново да ги пријават

+инфо - 25.02.2021

Согласно договорот помеѓу Владата и Средношколскиот сојуз, наместо три, ќе се полагаат два екстерни испита зашто третиот екстерен преминува во интерен, покрај другиот интерен што веќе постоеше во концептот, а останува и изработката на проектната ...

Околу 15 300 средношколци одново ги пријавуваат испитите за државната матура, екстерните ќе ги полагаат на 5 и 11 јуни

CivilMedia - 25.02.2021

Средношколците во завршна година кои до крајот на декември пријавија дека ќе полагаат државна матура, од 22 февруари до 5 март одново се пријавуваат во училиштата за да ги променат предметите што ќе ги полагаат, откако минатата недела беше постигнат ...

Околу 15.300 кандидати одново ги пријавуваат испитите за државната матура

Вечер Прес - 25.02.2021

Средношколците во завршна година кои до крајот на декември пријавија дека ќе полагаат државна матура, од 22 февруари до 5 март одново се пријавуваат во училиштата за да ги променат предметите што ќе ги полагаат, откако минатата недела беше постигнат ...

Околу 15 300 кандидати одново ги пријавуваат испитите за државната матура, двата екстерни ќе ги полагаат на 5 и 11 јуни

360 степени - 25.02.2021

Испитните програми по сите предмети што се опфатени со државната матура (екстерни и интерни) ќе бидат скратени што, покрај намалувањето на бројот на екстерни испити, беше второто барање на Средношколскиот сојуз, поради отежнатите услови во кои се ...

Матурантите ќе полагаат два екстерни испита – на 5 и 11 јуни

Нетпрес - 25.02.2021

Средношколците во завршна година кои до крајот на декември пријавија дека ќе полагаат државна матура, од 22 февруари до 5 март одново се пријавуваат во училиштата за да ги променат предметите што ќе ги полагаат, откако минатата недела беше постигнат ...

Околу 15 300 кандидати одново ги пријавуваат испитите за државната матура, двата екстерни ќе ги полагаат на 5 и 11 јуни

Опсервер - 25.02.2021

– Средношколците во завршна година кои до крајот на декември пријавија дека ќе полагаат државна матура, од 22 февруари до 5 март одново се пријавуваат во училиштата за да ги променат предметите што ќе ги полагаат, откако минатата недела беше ...

Околу 15 300 кандидати одново ги пријавуваат испитите за државната матура, двата екстерни ќе ги полагаат на 5 и 11 јуни

MakPress - 25.02.2021

Средношколците во завршна година кои до крајот на декември пријавија дека ќе полагаат државна матура, од 22 февруари до 5 март одново се пријавуваат во училиштата за да ги променат предметите што ќе ги полагаат, откако минатата недела беше постигнат ...

Околу 15 300 кандидати одново ги пријавуваат испитите за државната матура, двата екстерни ќе ги полагаат на 5 и 11 јуни

Frontline - 25.02.2021

Средношколците во завршна година кои до крајот на декември пријавија дека ќе полагаат државна матура, од 22 февруари до 5 март одново се пријавуваат во училиштата за да ги променат предметите што ќе ги полагаат, откако минатата недела беше постигнат ...