TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Перу: Законска обврска за означување на трансродовите лица како болни

Нетпрес - 18.05.2024

Стотици демонстранти маршираа во петокот во главниот град на Перу за да побараат укинување на новиот закон кој бара трансродовите лица, меѓу другите, да се означуваат како ментално болни за да добијат здравствени бенефиции.

Протести во Перу поради новиот закон за трансродови лица

Канал5 - 18.05.2024

Околу 500 демонстранти вчера во главниот град на Перу, Лима побараа укинување на новиот закон кој ги опишува трансродовите лица, меѓу другото, како ментално болни кои можат да добијат здравствени бенефиции.

ПРОТЕСТ ВО ПЕРУ: 500 демонстранти побараа укинување на новиот закон во кој трансродовите лица се опишуваат како ...

Денешен - 18.05.2024

Околу 500 демонстранти вчера во главниот град на Перу, Лима побараа укинување на новиот закон кој ги опишува трансродовите лица, меѓу другото, како ментално болни кои можат да добијат здравствени бенефиции.

Протести во Перу поради новиот закон за трансродови лица

MakPress - 18.05.2024

Околу 500 демонстранти вчера во главниот град на Перу, Лима побараа укинување на новиот закон кој ги опишува трансродовите лица, меѓу другото, како ментално болни кои можат да добијат здравствени бенефиции.