TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Владата реши: Над 3000 лица ќе добијат вработување на неопределено време

Press24 - 10.02.2015

Во Република Македонија со децении постои еден предизвик кој е поврзан со работниот ангажман на лицата кои од страна на државните институции и органи во разна форма се ангажирани на определено работно време, и тоа преку разен вид на договори, или ...

Над 3.000 лица ќе бидат вработени на неопределено време

МРТ - 10.02.2015

Владата донесе предлог-закон за трансформација на работните места во државните институции... Редовно вработување за над 3.000 луѓе. Хонорарци, волонтери, вработени со договор на дело или ангажирани лица на определено време во органите на државната ...

Над 3.000 лица ќе бидат вработени на неопределено време

Денешен - 10.02.2015

Владата на Република Македонија го усвои предлог-законот за трансформација во редовен работен однос. Ова значи дека над 3000 лица кои се вработени во државните институции, по однос на определно работно време, волонтери со договори, договори на дело ...

Сите волонтери и вработени со договор на дело ќе бидат редовно вработени (видео)

Република - 10.02.2015

Владата на Република Македонија го усвои предлог-законот за трансформација во редовен работен однос. Ова значи дека над 3000 лица кои во моментов се вработени во државните и јавни институции, по основ на определно работно време, волонтери со ...

Над 3.000 лица ќе бидат вработени на неодредено работно време

Нетпрес - 10.02.2015

Владата на Република Македонија го усвои предлог-законот за трансформација во редовен работен однос. Ова значи дека над 3000 лица кои се вработени во државните институции, по однос на определно работно време, волонтери со договори, договори на дело ...

Повеќе од 3.000 лица ќе се вработат на неопределено време

Вечер Прес - 10.02.2015

Над 3000 лица кои се вработени во државните институции, по однос на определно работно време, волонтери со договори, договори на дело или авторски договори, ќе бидат вработени на неопределено време.

Над 3.000 лица во државните институции ќе бидат вработени на неопределено време

Lider - 10.02.2015

Владата на Република Македонија го усвои предлог-законот за трансформација во редовен работен однос. Ова значи дека над 3000 лица кои се вработени во државните институции, по однос на определно работно време, волонтери со договори, договори на дело ...

Владата донесе одлука: Над 3.000 лица ќе бидат вработени на неопределено време

Press24 - 10.02.2015

Владата на Република Македонија го усвои предлог-законот за трансформација во редовен работен однос. Ова значи дека над 3000 лица кои се вработени во државните институции, по однос на определно работно време, волонтери со договори, договори на дело ...

Владата одлучи: Над 3.000 лица ќе бидат вработени на неопределено време

Курир - 10.02.2015

Владата на Република Македонија го усвои предлог-законот за трансформација во редовен работен однос. Ова значи дека над 3000 лица кои се вработени во државните институции, по однос на определно работно време, волонтери со договори, договори на дело ...

Нова одлука на Владата - Вработување над 3000 лица

Сител - 10.02.2015

Владата на Република Македонија го усвои предлог-законот за трансформација во редовен работен однос. Ова значи дека над 3000 лица кои се вработени во државните институции, по однос на определно работно време, волонтери со договори, договори на дело ...

Над 3000 административци со нерегулирани работни односи, ќе добијат вработување

еМагазин - 10.02.2015

Владата го усвои предлог-законот за трансформација во редовен работен однос, што значи дека над 3000 лица кои се вработени во државните институции, по однос на определно работно време, волонтери со договори, договори на дело или авторски договори, ...

Владата ќе вработува 3000 лица – првата група веднаш, втората во декември, а третата во септември 2016

Бриф - 10.02.2015

Владата на Република Македонија го усвои предлог-законот за трансформација во редовен работен однос. Со овој предлог закон над 3000 лица кои се вработени во државните институции, по однос на определно работно време, волонтери со договори, договори ...

Владата трајно ќе вработи 3000 лица

Кумановски м. - 10.02.2015

Над 3000 лица кои се вработени во државните институции по однос на определно работно време, волонтери со договори, договори на дело или авторски договори, ќе бидат вработени на неопределено време.

ПЕШЕВСКИ: Околу 3.000 лица ќе добијат договори на неопределено време

Телеграф - 10.02.2015

Како што информира вицепремиерот, Владата донела предлог-закон за трансформација на работните места во државните институции Вработените на определено работно време, волонтерите со договори, вработените со договори на дело или авторски договори ќе ...

Над 3.000 лица ќе бидат вработени на неодредено работно време

Точка - 10.02.2015

Владата на Република Македонија го усвои предлог-законот за трансформација во редовен работен однос. Ова значи дека над 3000 лица кои се вработени во државните институции, по однос на определно работно време, волонтери со договори, договори на дело ...

Владата ќе зема од невработените хонорарци, за да плаќа 3000 нови административци кои ќе станат редовно вработени

Локално - 10.02.2015

Владата на Република Македонија го усвои предлог-законот за трансформација во редовен работен однос. Ова значи дека над 3000 лица кои се вработени во државните институции, по однос на определно работно време, волонтери со договори, договори на дело ...