TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Публикација: Ромите во Велес живеат во руинирани куќи без услови за пристојно домување

Сител - 11.09.2019

Во неурбанизирани, стари, руинирани и неквалитетно изградени куќи живеат Ромите во велешките населби Прцорек, Кумсал и Костурница. Во Велес Ромите официјално се 677 жители, а неофицијално меѓу 800 и илјада.

Во Куманово промовиран документарен филм за поддшка на домувањето кај ромската заедница

Опсервер - 11.09.2019

Во Занаетчискиот дом во Куманово денеска беше промовиран документарен филм во рамки на проектот „ Поддршка за легализација на Ромското домување – Мапирање на разликите“ кој го спроведува Ромскиот Деловен Информативен Центар и организација на жени ...

Публикација: Ромите во Велес живеат во руинирани куќи без услови за пристојно домување

4NEWS - 11.09.2019

Во неурбанизирани, стари, руинирани и неквалитетно изградени куќи живеат Ромите во велешките населби Прцорек, Кумсал и Костурница. Во Велес Ромите официјално се 677 жители, а неофицијално меѓу 800 и илјада.

Во Куманово промовиран документарен филм за поддшка на домувањето кај ромската заедница

MakPress - 11.09.2019

Во Занаетчискиот дом во Куманово денеска беше промовиран документарен филм во рамки на проектот „ Поддршка за легализација на Ромското домување – Мапирање на разликите“ кој го спроведува Ромскиот Деловен Информативен Центар и организација на жени ...