TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се лоцира одговорноста за случајот со штитеничката од „25 Мај“

CivilMedia - 24.02.2018

Со поднесување кривична пријава за 11 одговорни и стручни лица од Центарот за социјална работа – Скопје за кривично дело „несовесно работење во служба“ и „запуштање на малолетно лице“ и со оставката на директорот на Домот „25 Мај“, полека почнува да ...

Бајрамовска – Мустафа: Да ви каже дете дека дало сексуални услуги на пет возрасни и ништо да не преземете…

Локално - 23.02.2018

Васка Бајрамовска – Мустава, заменик Народен правобранител смета дека сите ја имаат одговорноста за негрижата за децата кои се проблематични и се „згрижени“ во институции, затоа што си ја префрлаат топката еден на друг, и се однесуваат како да ...

Заев е за максимална казна за злоставувачите на штитеничката од „25 Мај“

Локално - 24.02.2018

Со поднесување кривична пријава за 11 одговорни и стручни лица од Центарот за социјална работа – Скопје за кривично дело „несовесно работење во служба“ и „запуштање на малолетно лице“ и со оставката на директорот на Домот „25 Мај“, полека почнува да ...

Дали јавните установи за деца со проблеми во однесувањето ја даваат посакуваната цел?

Слободен Печат - 23.02.2018

– Јавните установи за деца со проблеми во однесувањето и поведението не ја даваат посакуваната цел, бидејќи децата и младите повеќе време се надвор од установата, односно се во бегство, одошто се под третман и соодветна грижа, вели во интервјуто за ...

Бајрамовска Мустафа, заменик народен правобранител: Ова не е единствен и изолиран случај, многу често малолетни ...

Либертас - 23.02.2018

Дали јавните установи за деца со проблеми во однесувањето и поведението ја даваат посакуваната цел и ја постигнуваат улогата? – Јавните установи за деца со проблеми во однесувањето и поведението не ја даваат посакуваната цел, бидејќи децата и ...

Малата штитеничка од „25 Мај“ ја продавале за цена од по 700 денари

Фокус - 23.02.2018

Кога полицијата го пронашла 12-годишното девојче од „25 Мај“, кое било во бегство, пред старателот и инспекторот за малолетничка деликвенција изјавила дека ја нашле на место каде давала сексуални услуги.

Малата штитеничка од „25 Мај“ ја продавале за цена од по 700 денари

Република - 23.02.2018

Кога полицијата го пронашла 12-годишното девојче од „25 Мај“, кое било во бегство, пред старателот и инспекторот за малолетничка деликвенција изјавила дека ја нашле на место каде давала сексуални услуги.

Малата штитеничка од „25 Мај“ ја продавале за цена од по 700 денари

Курир - 23.02.2018

Кога полицијата го пронашла 12-годишното девојче од „25 Мај“, кое било во бегство, пред старателот и инспекторот за малолетничка деликвенција изјавила дека ја нашле на место каде давала сексуални услуги.

Малолетната штитеничка на домот „25-ти Мај“ била нудена за 700 денари

Нетпрес - 23.02.2018

Кога полицијата го пронашла 12-годишното девојче од „25 Мај“, кое било во бегство, пред старателот и инспекторот за малолетничка деликвенција изјавила дека ја нашле на место каде давала сексуални услуги.

Малата штитеничка од „25 Мај“ ја продавале за цена од по 700 денари

Скопје инфо - 23.02.2018

Кога полицијата го пронашла 12-годишното девојче од „25 Мај“, кое било во бегство, пред старателот и инспекторот за малолетничка деликвенција изјавила дека ја нашле на место каде давала сексуални услуги, пишува Фокус .

Малата штитеничка од „25 Мај“ ја продавале за цена од по 700 денари

Press24 - 23.02.2018

Кога полицијата го пронашла 12-годишното девојче од „25 Мај“, кое било во бегство, пред старателот и инспекторот за малолетничка деликвенција изјавила дека ја нашле на место каде давала сексуални услуги.

Малата штитеничка од „25 Мај“ ја продавале за цена од по 700 денари

Пулс24 - 23.02.2018

Кога полицијата го пронашла 12-годишното девојче од „25 Мај“, кое било во бегство, пред старателот и инспекторот за малолетничка деликвенција изјавила дека ја нашле на место каде давала сексуални услуги.

Малолетната штитеничка на домот „25-ти Мај“ била нудена за 700 денари

Точка - 23.02.2018

Кога полицијата го пронашла 12-годишното девојче од „25 Мај“, кое било во бегство, пред старателот и инспекторот за малолетничка деликвенција изјавила дека ја нашле на место каде давала сексуални услуги.

Малата штитеничка од „25 Мај“ ја продавале за цена од по 700 денари

Сител - 23.02.2018

Кога полицијата го пронашла 12-годишното девојче од „25 Мај“, кое било во бегство, пред старателот и инспекторот за малолетничка деликвенција изјавила дека ја нашле на место каде давала сексуални услуги.

Малата штитеничка од „25 Мај“ ја продавале за цена од по 700 денари

Вечер - 23.02.2018

Кога полицијата го пронашла 12-годишното девојче од „25 Мај", кое било во бегство, пред старателот и инспекторот за малолетничка деликвенција изјавила дека ја нашле на место каде давала сексуални услуги.

Малата штитеничка од „25 Мај“ ја продавале за цена од по 700 денари

Скопје24 - 23.02.2018

Кога полицијата го пронашла 12-годишното девојче од „25 Мај“, кое било во бегство, пред старателот и инспекторот за малолетничка деликвенција изјавила дека ја нашле на место каде давала сексуални услуги.

Малата штитеничка од „25 Мај“ ја продавале за цена од по 700 денари

Слободен Печат - 23.02.2018

Кога полицијата го пронашла 12-годишното девојче од „25 Мај“, кое било во бегство, пред старателот и инспекторот за малолетничка деликвенција изјавила дека ја нашле на место каде давала сексуални услуги.

Девојчето, штитеничка од „25 Мај“ ја продавале за цена од по 700 денари

МК News - 23.02.2018

Кога полицијата го пронашла 12-годишното девојче од „25 Мај“, кое било во бегство, пред старателот и инспекторот за малолетничка деликвенција изјавила дека ја нашле на место каде давала сексуални услуги.

Малата штитеничка од „25 Мај“ ја продавале за цена од по 700 денари

Локално - 23.02.2018

Кога полицијата го пронашла 12-годишното девојче од „25 Мај“, кое било во бегство, пред старателот и инспекторот за малолетничка деликвенција изјавила дека ја нашле на место каде давала сексуални услуги.