TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Поранешниот албански премиер Бериша го тужи државниот секретар на САД, Блинкен

Канал5 - 05.08.2021

Поранешниот албански премиер Сали Бериша, кој претходно бил на „црната листа“ на САД, поднел тужба до парискиот суд против американскиот државен секретар Ентони Блинкен. Бериша денеска изјавил дека тужбата е поднесена во негово име од адвокат што го ...

Сали Бериша поднесе тужба против Ентони Блинкен

Нова ТВ - 05.08.2021

Поранешниот албански премиер Сали Бериша, кој претходно се наоѓаше на „црната листа“ на САД, поднесе тужба до парискиот суд против американскиот државен секретар Ентони Блинкен. Блинкен на почетокот на оваа година објави дека САД им забраниле на ...

Бериша му поднел тужба на Блинкен пред париски суд

Денешен - 05.08.2021

Поранешниот албански премиер Сали Бериша, кој претходно бил на „црната листа“ на САД, поднел тужба до парискиот суд против американскиот државен секретар Ентони Блинкен. Бериша денеска изјавил дека тужбата е поднесена во негово име од адвокат што го ...

Сали Бериша поднесе тужба против Ентони Блинкен

24Инфо - 05.08.2021

Поранешниот албански премиер Сали Бериша, кој претходно се наоѓаше на „црната листа” на САД, поднесе тужба до парискиот суд против американскиот државен секретар Ентони Блинкен. Блинкен на почетокот на оваа година објави дека САД им забраниле на ...

Сали Бериша поднесе тужба против Ентони Блинкен

Слободен Печат - 05.08.2021

Поранешниот албански премиер Сали Бериша, кој претходно се наоѓаше на „црната листа” на САД, поднесе тужба до парискиот суд против американскиот државен секретар Ентони Блинкен. Блинкен на почетокот на оваа година објави дека САД им забраниле на ...

Сали Бериша поднесе тужба против Ентони Блинкен

Опсервер - 05.08.2021

– Поранешниот албански премиер Сали Бериша, кој претходно се наоѓаше на „црната листа“ на САД, поднесе тужба до парискиот суд против американскиот државен секретар Ентони Блинкен. Блинкен на почетокот на оваа година објави дека САД им забраниле на ...

Сали Бериша поднесе тужба против Ентони Блинкен

Нетпрес - 05.08.2021

Поранешниот албански премиер Сали Бериша, кој претходно се наоѓаше на „црната листа“ на САД, поднесе тужба до парискиот суд против американскиот државен секретар Ентони Блинкен. Блинкен на почетокот на оваа година објави дека САД им забраниле на ...

Сали Бериша поднесе тужба против американскиот државен секретар Блинкен

CivilMedia - 05.08.2021

Поранешниот албански премиер Сали Бериша, кој претходно се наоѓаше на „црната листа“ на САД, поднесе тужба до парискиот суд против американскиот државен секретар Ентони Блинкен. Блинкен на почетокот на оваа година објави дека САД им забраниле на ...

Бериша го тужи Блинкен бидејќи го прогласил за непожелен за САД

+инфо - 05.08.2021

Како што истакна Бериша, неговиот адвокат поднел тужба до парискиот суд и таа се базира на претходните преседани и на универзалниот принцип дека „не постои имунитет за клевета“. Поранешниот албански премиер Сали Бериша, кој претходно се наоѓаше на ...

Бериша го тужи Блинкен

Press24 - 05.08.2021

Поранешниот албански премиер Сали Бериша, кој претходно се наоѓаше на „црната листа“ на САД, поднесе тужба до парискиот суд против американскиот државен секретар Ентони Блинкен. Блинкен на почетокот на оваа година објави дека САД им забраниле на ...

Сали Бериша поднесе тужба против Ентони Блинкен

Lider - 05.08.2021

Поранешниот албански премиер Сали Бериша, кој претходно се наоѓаше на „црната листа“ на САД, поднесе тужба до парискиот суд против американскиот државен секретар Ентони Блинкен. Блинкен на почетокот на оваа година објави дека САД им забраниле на ...

Сали Бериша поднесе тужба против Ентони Блинкен

MakPress - 06.08.2021

Поранешниот албански премиер Сали Бериша, кој претходно се наоѓаше на „црната листа“ на САД, поднесе тужба до парискиот суд против американскиот државен секретар Ентони Блинкен. Блинкен на почетокот на оваа година објави дека САД им забраниле на ...