TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Првиот претседател на Словенија: Туѓман и Милошевиќ договараа поделба на БиХ

МКД - 13.06.2024

Милан Кучан, првиот претседател и поранешен шеф на комунистите во Словенија за босански Кликс зборуваше за периодот на распадот на Југославија и борбата за независност. Фото: ЕПА Тој тврди дека Југославија е „вештачка творба, создадена во посебни ...

Милан Кучан: Никој не сака да зборува за причините

Оff.net - 13.06.2024

Нашиот Киро Глигоров и словенечкиот Милан Кучан беа едни од малкутемина разумни во распадот на Југославија. Не успеаја да направат тој распад да не биде крвав, но успеаја да ги заштитат барем своите земји.