TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

СЕ’ ДОДЕКА ЧОВЕК СОНУВА, ЗА НЕГО НИШТО НЕ Е ИЗГУБЕНО

24 Вести - 14.01.2020

Ако ја прашате Марија Савеска што сака да биде по професија како од пушка, рафално ќе ви одговори, социолог или психолог. Но и биологијата и’ е блиска наука. - Имам голема желба да студирам. Ми лежат општествени науки , а многу сакам и биологија.

Безброј активности и работилници, а медали дури и во Абу Даби

Н.Македонија - 14.01.2020

Минатата година за училиштето „Св. Наум Охридски“ во Скопје беше исполнета со голем број успешни активности реализирани од учениците, вработените и соработниците на училиштето. Токму затоа ја посетивме оваа образовна установа и разговаравме со ...

Работниот ден на еден ученик е подолг отколку на родителите

Деца - 14.01.2020

Често слушам дека секоја нова генерација на ученици е послаба од претходните, помалку заинтересирана за учење и за училиштето воопшто. Децата, според мислењето на возрасните, се мрзливи и полни со бес, па се спротивставуваат на авторитет, лошо се ...

Српски директор знае сѐ за своите ученици, им прави чај кога ќе настинат и собира пари за екскурзии

Факултети - 13.01.2020

Неправда е да не им се дадат еднакви услови за школување на сите деца. А вистински грев е да згаснуваат селските училишта. Особено во збиени села расфрлани по брдата каде што не возат автобуси, а бројот на децата расте.

Персонален асистент за учениците со физичка попреченост

Вечер - 13.01.2020

Град Скопје овозможува бесплатно, персонални асистенти за учениците со физичка попреченост од средните училишта на Град Скопје, а кои имаат потреба од помош и придружба при движење. За таа цел, отворена е можноста, родителите на учениците кои имаат ...

Нови врати во училниците во средното медицинско училиште

Вечер - 13.01.2020

При последните градежните зафати за реконструкцијата на средните училишта, во средното медицинско училиште „Панче Караѓозов“ беа поставени нови врати во сите училишни простории. Од Градот Скопје велат дека континуирано вложуваат во подобрувањето на ...

За учениците со физичка попреченост ќе има персонални асистенти

Скопје инфо - 13.01.2020

Град Скопје овозможува бесплатно, персонални асистенти за учениците со физичка попреченост од средните училишта на Град Скопје, а кои имаат потреба од помош и придружба при движење. За таа цел, отворена е можноста, родителите на учениците кои имаат ...