TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Регионалниот план за управување со отпад во полошко на јавен увид

Gostivarpress.mk - 02.12.2019

„До 2024 година, 100% од преостанатиот отпад собран во Полошкиот регион треба да се отстранува во согласност со Директивата за депонии на ЕУ. Општините во Полошкиот регион се согласија да ја развиваат депонијата Русино лоцирана во општина Гостивар ...

Не само градење на депонија за индустриски инертен отпад, туку најавено и нејзино можно проширување во Неготино!

Фокус - 02.12.2019

Неготино веќе цела недела, откако во јавност беше соопштено дека во близина на Криволак ќе се изведува проект – депонија за индустриски инертен отпад, е кренато на нозе. Граѓаните јавно му порачаа на градоначалникот Тони Делков дека нема да дозволат ...

Неготинци не сакаат да дишат воздух загаден од преработка на индустриски отпад

ММС - 02.12.2019

Не стивнуваат реакциите меѓу неготинци околу изградбата на депонија за неопасен индустриски отпад. Граѓаните се противат на таквата иницијатива. Не ги разубеди ниту обраќањето на градоначалникот Тони Делков, дека не станува збор за третман на опасен ...