TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонскиот уметник Ѓоко Ризов се претстави во Њујорк и во Амстердам

Слободен Печат - 14.09.2021

Уметникот Ѓоко Ризов речиси половина година живее и твори во Амстердам, Холандија, каде што во 2017 година на холандската публика ѝ се претстави со самостојна изложба. Инаку, Ризов до мај 2021 година работеше во Единицата за економски и компјутерски ...

Македонскиот уметник Ѓоко Ризов ја претстави својата автентична уметност во Њујорк и Амстердам

Вечер Прес - 13.09.2021

Ѓоко Ризов на 31 август во Њујорк беше дел од настанот „Abstraction Have Voices” (Апстракциите имаат гласови), каде познатиот њујоршки композитор и пијанист Маргин Александер, изведе оригинална композиција инспирирана од неговите дела.

Македонскиот уметник Ѓоко Ризов дел од музичка изложба во Њујорк и со сопствен уметнички перформанс во Амстердам

Скопје инфо - 13.09.2021

На 31. aвгуст во Њујорк македонскиот сликар Ѓоко Ризов беше дел од настанот „Abstraction Have Voices” каде познатиот композитор и пијанист Маргин Александер од Њујорк, изведе неколку оригинални композици инспирирани од уметноста на Ризов и единаесет ...

Изложба во Њујорк и Амстердам на македонскиот уметник Ѓоко Ризов

Точка - 13.09.2021

На 31-ви aвгуст во Њујорк македонскиот сликар Ѓоко Ризов беше дел од настанот „Abstraction Have Voices”, каде познатиот композитор и пијанист Маргин Александер од Њујорк, изведе неколку оригинални композици инспирирани од уметноста на Ризов и ...

Ѓоко Ризов дел од музичка изложба во Њујорк и со сопствен уметнички перформанс во Амстердам

MTM - 13.09.2021

На 31. aвгуст во Њујорк, македонскиот сликар Ѓоко Ризов беше дел од настанот „Abstraction Have Voices” каде познатиот композитор и пијанист Маргин Александер од Њујорк, изведе неколку оригинални композици инспирирани од уметноста на Ризов и ...