TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Првите денови од кампањата, СДСМ потрошила 42.000 евра – ВМРО-ДПМНЕ вели потрошила само 1.300 евра

Локално - 06.10.2017

Политичките партии и учесниците на локалните избори го чекаа последниот ден пред да ги поднесат извештаите за трошоците за кампања до Државната изборна комисија, државниот ревизор и антикорупциската комисија.

Која партија најмногу потроши, која најмногу инкасираше?

Фактор - 06.10.2017

Првите извештаи за трошоците за предизборна кампања стигнаа до ДИК, државниот ревизор и антикорупциска точно пред истекот на рокот. Првите десет дена од кампањата, на посебната банкарска сметка за избори на партијата на власт легнале речиси 40.000 ...

На полноќ истекува рокот до кога партиите и коалициите требаше да достават финансикси извештаи до ДИК

Сител - 06.10.2017

Од само неколку илјади евра до неколу стотици илјади евра, потрошиле партиите и независните кандидати за градоначланици и советници во првиот дел од кампањата. Рокот за поднесување на финансиските извештаи истече синоќа на полноќ.

Завршува рокот за финансиски извештај на партиите за изборите

24 Вести - 05.10.2017

Денеска на полноќ завршува рокот за поднесување на финансиски извештај за тоа колку пари досега легнале на посебната сметка на партиите за локалните избори. До вчера ниту една партија, коалиција или независен кандидат немаа поднесено финансиски ...

Учесниците на локалните избори да достават извештаи за трошоците

МРТ - 05.10.2017

Според роковникот, партиите се должни да отворат посебни жиро- сметки за избори, а најдоцна до денеска треба да поднесат и спецификација на приходите и расходите за првата половина од кампањата.