TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Oдржана јавна дебата на тема: Јавно приватно партнерство како економски модел за инвестирање

Фактор - 11.07.2019

Денес, со почеток од 12:00 часот, во просториите на Хотел Мериот Скопје се одржа јавна дебата на тема “ Јавно Приватно Партнерство како економски модел за инвестирање “ . Дебатата беше модерирана од страна на д-р Борче Треноски , Професор на ...

Дебата за можностите и придобивките од јавно-приватното партнерство

Локално - 11.07.2019

„Јавно-приватно партнерство како економски модел за инвестирање“ е тема на дебата што денеска ќе се одржи во Скопје. Целта е запознавање за можностите и придобивките што ги нуди јавно-приватното партнерство.

Дебата: При моделот на јавно приватно партнертво да се дефинираат сите ризици и можности

Локално - 11.07.2019

При употреба на моделот на јавно приватно партнерство (ЈПП) од суштинска важност е конструкцијата на добар договор. Во негови рамки се дефинираат сите ризици и можности, а воедно и се проектираат сите трошоци како и капитални инвестиции, оцени Борче ...

Дебата за можностите и придобивките од јавно-приватното партнерство

Опсервер - 11.07.2019

„Јавно-приватно партнерство како економски модел за инвестирање“ е тема на дебата што денеска ќе се одржи во Скопје. Целта е запознавање за можностите и придобивките што ги нуди јавно-приватното партнерство.

Дебата: При моделот на јавно приватно партнертво да се дефинираат сите ризици и можности

1tv - 11.07.2019

При употреба на моделот на јавно приватно партнерство (ЈПП) од суштинска важност е конструкцијата на добар договор. Во негови рамки се дефинираат сите ризици и можности, а воедно и се проектираат сите трошоци како и капитални инвестиции, оцени Борче ...

Дебата за можностите и придобивките од јавно-приватното партнерство

Канал5 - 11.07.2019

„Јавно-приватно партнерство како економски модел за инвестирање" е тема на дебата што денеска ќе се одржи во Скопје. Целта е запознавање за можностите и придобивките што ги нуди јавно-приватното партнерство.

Дебата: При моделот на јавно приватно партнертво да се дефинираат сите ризици и можности

Опсервер - 11.07.2019

При употреба на моделот на јавно приватно партнерство (ЈПП) од суштинска важност е конструкцијата на добар договор. Во негови рамки се дефинираат сите ризици и можности, а воедно и се проектираат сите трошоци како и капитални инвестиции, оцени Борче ...

Дебата за придобивките од јавно-приватно партнерство

Иновативност - 11.07.2019

Фокусот на настанот ќе биде на законската рамка на јавно-приватното партнерство, моделите што се применуваат во Република Северна Македонија, разработка на примери на јавно-приватно партнерство во Република Северна Македонија, предности и предизвици ...

Одржана јавна дебата на тема: Јавно Приватно Партнерство како економски модел за инвестирање

Скопје24 - 11.07.2019

Скопје, 11.07.2019. – Денес, со почеток од 12:00 часот, во просториите на Хотел Мериот Скопје се одржа јавна дебата на тема “Јавно Приватно Партнерство како економски модел за инвестирање“.

Дебата за можностите и придобивките од јавно-приватното партнерство

Слободен Печат - 11.07.2019

Целта е запознавање за можностите и придобивките што ги нуди јавно-приватното партнерство. „Јавно-приватно партнерство како економски модел за инвестирање” е тема на дебата што денеска ќе се одржи во Скопје.

За успешно јавно-приватно партнерство значајно е да се дефинираат ризиците и можностите

MakPress - 12.07.2019

При употреба на моделот на јавно приватно партнерство (ЈПП) од суштинска важност е конструкцијата на добар договор. Во негови рамки се дефинираат сите ризици и можности, а воедно и се проектираат сите трошоци како и капитални инвестиции, оцени Борче ...

Дебата за можностите и придобивките од јавно-приватното партнерство

MakPress - 11.07.2019

„Јавно-приватно партнерство како економски модел за инвестирање“ е тема на дебата што денеска ќе се одржи во Скопје. Целта е запознавање за можностите и придобивките што ги нуди јавно-приватното партнерство.