TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Instagram на Facebook му донесе 20 милијарди долари приход

Денар - 14.02.2020

Instagram, апликација за споделување фотографии која Facebook Inc. ја купи за милијарда долари во 2012 година, донела повеќе од четвртина од приходот на матичната компанија минатата година, односно 20 милијарди долари, објави Bloomberg.

Instagram му донесе приход на Facebook од 20 милијарди долари

USB - 16.02.2020

Тоа го надминува YouTube, Google видео секторот, која достигна 15,1 милијарди, бројка објавена од матичната компанија Alphabet Inc. Кога Facebook го стекна, Instagram не беше никаков деловен модел, а камо ли приход.