TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Редукцијата на струјата во Европа може привремено да ги прекине и мобилните мрежи

Иновативност - 30.09.2022

Мобилните мрежи зимава привремено може да останат без напојување ако владите одлучат да ја ограничат потрошувачката на струја, предупредуваат извори од телекомуникацискиот сектор кои ги проверуваат залихите на генертатори и размислуваат за батерии.

КОГА МОБИЛНИТЕ ЌЕ ЗАМОЛЧАТ: Европа се подготвува за прекин на мобилната мрежа поради рестрикции на струја

Пари - 30.09.2022

Некогаш незамисливо, но мобилните телефони би можеле да згаснат низ Европа оваа зима доколку прекините на струјата или рационализирањето на енергијата исклучат делови од мобилните мрежи низ целиот регион.

Европа без мобилни телефони оваа зима! Ограничувањата на електричната енергија го загрозуваат нормалното функционирање ...

Во Центар - 29.09.2022

Мобилните мрежи во Европа би можеле привремено да останат без струја оваа зима доколку владите одлучат да ја ограничат потрошувачката на енергија. Одлуката на Русија драстично да го намали извозот на гас во Европа по неколку пакети санкции на ЕУ ја ...

Рестрикциите во електроснабдувањето во Европа би можеле да доведат до привремени прекини во мобилната телефонија

Во Центар - 29.09.2022

Мобилните мрежи во Европа би можеле привремено да останат без напојување со електрична енергија оваа зима доколку владите се одлучат на мерки за ограничување на потрошувачката на струја, предупредуваат извори од телекомуникацискиот сектор.

Дали редукцијата на струја во Европа привремено ќе ги исклучи мобилните мрежи?

Кумановски м. - 29.09.2022

Мобилните мрежи во Европа би можеле привремено да останат без струја оваа зима доколку владите одлучат да ја ограничат потрошувачката на енергија, предупредуваат извори од телекомуникацискиот сектор, кој ги проверува залихите на генераторите и ...

Мобилните мрежи можат да се исклучат поради недостиг на струја во зима?

4NEWS - 29.09.2022

Мобилните мрежи би можеле да се намалат низ Европа оваа зима доколку прекините на струја или напонот падне под енергетските стандарди исфрли делови од мобилните мрежи во регионот, вели Ројтерс.

Скапата струја го погодува и телекомуникацискиот сектор во Македонија

Фактор - 29.09.2022

Кризата со електричната енергија го погодува и телекомуникацискиот сектор, а енормно високите цени на електричната енергија може да влијае и на комуникациските услугите во нашата земја. И додека многу се зборува инфлација во скоро сите сектори, ...

Хаос во најава – Рестрикциите во електроснабдувањето во Европа би можеле да доведат до привремени прекини во мобилната ...

Вечер Прес - 29.09.2022

Мобилните мрежи во Европа би можеле привремено да останат без напојување со електрична енергија оваа зима доколку владите се одлучат на мерки за ограничување на потрошувачката на струја, предупредуваат извори од телекомуникацискиот сектор.

Рестрикциите во електроснабдувањето во Европа би можеле да доведат до прекини во мобилната телефонија

Факултети - 29.09.2022

Мобилните мрежи во Европа би можеле привремено да останат без напојување со електрична енергија оваа зима доколку владите се одлучат на мерки за ограничување на потрошувачката на струја, предупредуваат извори од телекомуникацискиот сектор.

Страв во Европа: Рестрикциите на струја може привремено да ги исклучат мобилните мрежи

Локално - 29.09.2022

Мобилните мрежи во Европа би можеле привремено да останат без струја оваа зима доколку владата одлучи да ја ограничи потрошувачката на енергија, предупредуваат извори од телекомуникациите кои ги проверуваат залихите на генераторите и размислуваат за ...

Мобилна телефонија во Европа може да биде во прекин поради рестрикции на струја

Независен - 29.09.2022

Мобилните мрежи во Европа би можеле привремено да останат без напојување со електрична енергија оваа зима доколку владите се одлучат на мерки за ограничување на потрошувачката на струја, предупредуваат извори од телекомуникацискиот сектор.

Рестрикциите во електроснабдувањето во Европа би можеле да доведат до привремени прекини во мобилната телефонија

MakPress - 30.09.2022

Мобилните мрежи во Европа би можеле привремено да останат без напојување со електрична енергија оваа зима доколку владите се одлучат на мерки за ограничување на потрошувачката на струја, предупредуваат извори од телекомуникацискиот сектор.