TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Комисија на министерството за култура утврдува можни пропусти во апликациите

Канал5 - 11.02.2019

Стручни комисии на министерството за култура ги “чешлаат” апликациите од годишниот конкурс за проекти од културата. Од министерството најавија дека доколку при повторната проверка се утврдат недоследности, одлуките за сите одбиени апликации ќе бидат ...

Комисиите почнаа да ги преразгледуваат одбиените апликации

А1 On - 11.02.2019

Комисиите од Министерството за култура денеска почнаа повторно да ги рзгледуваат апликациите кои се одбиени на Годишната програма за 2019 година. За нив одлуките се поништуваат и доколку по повторното разгледување се утврдат недоследности, како што ...

Комисиите во култура повторно ќе се состанат за субвенциите

Независен - 11.02.2019

Стручните комисиите што ги разгледуваа проектите по дејности за Годишната програма на Министерството за култура денеска ќе се состанат за повторно да ги разгледаат одбиените проекти за кои најмногу се крена врева во јавноста.

Ревизија на одлуките за финансирање проекти во Годишната програма за култура

Нова ТВ - 11.02.2019

Комисиите во Министерството за култура од денеска почнуваат со разгледување на сите одбиени апликации на на конкурсите за финансирање за 2019 година, по бурните реакции во јавноста по направениот избор на добитниците на годишните конкурси во ова ...

Од Денеска комисиите во министерство за култура ќе ги разгледуваат одбиените апликации

Сакам да кажам - 11.02.2019

Денеска во 10 часот започнуваат со работа комисиите кои ќе ги разгледаат сите одбиени апликации на конкурсот за Годишната програма за национален интерес за 2019 на Министерството за култура.

Ќе се разгледуваат одбиените апликации од годишните конкурси за проекти од културата

Курир - 11.02.2019

Во Министерството за култура денеска треба да бидат разгледани одбиените апликации на годишните конкурси за финансирање проекти од национален интерес во културата за 2019 година. Министерот Адеми вчера најави дека сите проекти, сите апликации за кои ...

Комисиите ќе ги преразгледуваат одбиените апликации од програмата за култура

Телма - 10.02.2019

Утре во 10 часот во просториите на Министерството за култура, ќе започнат со работа сите стручни комисии по одделни дејности кои ќе имаат задача повторно да ги разгледаат сите апликации кои беа одбиени на Годишните конкурси на Министерството за ...

Комисиите од Министерството за култура почнаа да ги преразгледуваат одбиените апликации

MTM - 11.02.2019

Комисиите од Министерството за култура денеска почнаа повторно да ги рзгледуваат апликациите кои се одбиени на Годишната програма за 2019 година. За нив одлуките се поништуваат и доколку по повторното разгледување се утврдат недоследности, како што ...

Повтоно ќе се разгледуваат одбиените апликации од годишните конкурси за проекти од културата

Локално - 11.02.2019

Во Министерството за култура денеска треба да бидат разгледани одбиените апликации на годишните конкурси за финансирање проекти од национален интерес во културата за 2019 година. Министерот Адеми вчера најави дека сите проекти, сите апликации за кои ...

Министерство за култура: Од утре под лупа сите одбиени апликации на конкурсите

+инфо - 10.02.2019

Утре започнуваат со работа комисиите кои ќе ги разгледаат сите одбиени апликации на Годишните конкурси. Одлуките за сите одбиени апликации ќе бидат поништени, и по нивното повторно разгледување, доколку се утврдат недоследности, листата на поддржани ...

Ќе се разгледуваат одбиените апликации од годишните конкурси за проекти од културата

А1 On - 11.02.2019

Во Министерството за култура денеска треба да бидат разгледани одбиените апликации на годишните конкурси за финансирање проекти од национален интерес во културата за 2019 година. Министерот Адеми вчера најави дека сите проекти, сите апликации за кои ...

Министерство за култура: Одново ќе се разгледуваат одбиените апликации

Нова ТВ - 10.02.2019

Од утре комисиите во Министерството за култура почнува ќе почнат со разгледување на сите одбиени апликации на на конкурсите за финансирање за 2019 година. Одлуките за сите одбиени апликации ќе бидат поништени, и по нивното повторно разгледување, ...

Министерство за култура: Утре ќе започне разгледувањето на сите одбиени апликации на Годишните конкурси

Радио МОФ - 10.02.2019

Од Министерството за култура соопштија дека утре (11 февруари) со почеток во 10 часот во просториите на Министерството за култура, ќе започнат со работа сите стручни комисии по одделни дејности кои ќе имаат задача повторно да ги разгледаат сите ...

Ќе се разгледуваат одбиените апликации од годишните конкурси за проекти од културата

Нетпрес - 11.02.2019

Во Министерството за култура денеска треба да бидат разгледани одбиените апликации на годишните конкурси за финансирање проекти од национален интерес во културата за 2019 година. Министерот Адеми вчера најави дека сите проекти, сите апликации за кои ...

Ревизија на одлуките за финансирање проекти во Годишната програма за култура

Скопје инфо - 11.02.2019

Комисиите во Министерството за култура од денеска почнуваат со разгледување на сите одбиени апликации на на конкурсите за финансирање за 2019 година, по бурните реакции во јавноста по направениот избор на добитниците на годишните конкурси во ова ...

Од утре Јово на ново – под лупа сите одбиени апликации на конкурсите

Република - 10.02.2019

Утре започнуваат со работа комисиите кои ќе ги разгледаат сите одбиени апликации на Годишните конкурси. Одлуките за сите одбиени апликации ќе бидат поништени, и по нивното повторно разгледување, доколку се утврдат недоследности, листата на поддржани ...

Денеска ревизија на Годишната програма на Министерството за култура

МКД - 11.02.2019

Во Министерството за култура денеска треба да бидат разгледани одбиените апликации на годишните конкурси за финансирање проекти од национален интерес во културата за 2019 година. Министерот Адеми вчера најави дека сите проекти, сите апликации за кои ...

Од денес „повторно разгледување“ на сите одбиени апликации на конкурсот: Министерот вети присуство на медиуми – патем ...

Екран - 11.02.2019

„Со цел поголема транспарентност на целиот процес ќе бидат поканети и претставниците на медиумите. Воедно ги поканувам сите засегнати апликанти кои имаат потреба, да се обратат во Министерството за култура за информации поврзани со нивните проекти…“ ...

Утре министерството за култура ќе се преиспитува

Тера - 10.02.2019

Од министерството за култура информираат дека утре со почеток во 10 часот во просториите на Министерството за култура, ќе започнат со работа сите стручни комисии по одделни дејности кои ќе имаат задача повторно да ги разгледаат сите апликации кои ...

Ќе се разгледуваат одбиените апликации од годишните конкурси за проекти од културата

iPortal - 11.02.2019

Во Министерството за култура денеска треба да бидат разгледани одбиените апликации на годишните конкурси за финансирање проекти од национален интерес во културата за 2019 година. Министерот Адеми вчера најави дека сите проекти, сите апликации за кои ...

Денес започнуваат со работа комисиите кои ќе ги разгледаат сите одбиени апликации на Годишните конкурси

Бизнис Вести - 11.02.2019

Денес (11.2.2019 година) со почеток во 10 часот во просториите на Министерството за култура, ќе започнат со работа сите стручни комисии по одделни дејности кои ќе имаат задача повторно да ги разгледаат сите апликации кои беа одбиени на Годишните ...

Ќе се разгледуваат одбиените апликации од годишните конкурси за проекти од културата

Н.Македонија - 11.02.2019

Во Министерството за култура денеска треба да бидат разгледани одбиените апликации на годишните конкурси за финансирање проекти од национален интерес во културата за 2019 година. Министерот Адеми вчера најави дека сите проекти, сите апликации за кои ...

Ќе се разгледуваат апликациите кои беа одбиени на Годишните конкурси на Министерството за култура

Скопје1 - 11.02.2019

Денес со почеток во 10 часот во просториите на Министерството за култура, ќе започнат со работа сите стручни комисии по одделни дејности кои ќе имаат задача повторно да ги разгледаат сите апликации кои беа одбиени на Годишните конкурси на ...

Ревизија на одбиените апликации од годишната програма на Министерството за културата

Фокус - 11.02.2019

Во Министерството за култура денеска треба да бидат разгледани одбиените апликации на годишните конкурси за финансирање проекти од национален интерес во културата за 2019 година. Министерот Адеми вчера најави дека сите проекти, сите апликации за кои ...

Во 10 часот ќе почне преиспитувањето на спорните проекти во културата

Канал5 - 11.02.2019

Денеска со почеток во 10 часот во просториите на министерството за култура, ќе започнат со работа сите стручни комисии по одделни дејности кои ќе имаат задача повторно да ги разгледаат сите апликации кои беа одбиени на годишните конкурси.

Ќе се разгледуваат одбиените апликации од годишните конкурси за проекти од културата

Сител - 11.02.2019

Во Министерството за култура денеска треба да бидат разгледани одбиените апликации на годишните конкурси за финансирање проекти од национален интерес во културата за 2019 година. Министерот Адеми вчера најави дека сите проекти, сите апликации за кои ...

Ќе се разгледуваат одбиените апликации од конкурсот за проекти од културата

Слободен Печат - 11.02.2019

Одлуките за сите одбиени апликации ќе бидат поништени, и по нивното повторно разгледување, доколку се утврдат недоследности, листата на поддржани проекти од национален интерес ќе биде дополнета, соопштија од министерството.

На проверка одбиените апликации од годишните конкурси за културата

+инфо - 11.02.2019

Во Министерството за култура денеска треба да бидат разгледани одбиените апликации на годишните конкурси за финансирање проекти од национален интерес во културата за 2019 година. Министерот Адеми вчера најави дека сите проекти, сите апликации за кои ...

Стручни комисии денеска ќе ги разгледуваат одбиените апликации од Министерството за култура

Макфакс - 11.02.2019

Стручните комисии од денеска ќе ги разгледуваат сите апликации кои беа одбиени на Годишните конкурси на Министерството за култура за 2019 година. „Со почеток во 10 часот во просториите на Министерството за култура ќе започнат со работа сите стручни ...

Ќе се разгледуваат одбиените апликации од годишните конкурси за проекти од културата

Кајгана - 11.02.2019

Скопје, 11 февруари 2019 (МИА) – Во Министерството за култура денеска треба да бидат разгледани одбиените апликации на годишните конкурси за финансирање проекти од национален интерес во културата за 2019 година.

Стручни комисии денеска ќе ги разгледуваат одбиените апликации од Министерството за култура

Република - 11.02.2019

Стручните комисии од денеска ќе ги разгледуваат сите апликации кои беа одбиени на Годишните конкурси на Министерството за култура за 2019 година. Со почеток во 10 часот во просториите на Министерството за култура ќе започнат со работа сите стручни ...

Ќе се разгледуваат одбиените апликации од годишните конкурси за проекти од културата

24 Вести - 11.02.2019

Во Министерството за култура денеска треба да бидат разгледани одбиените апликации на годишните конкурси за финансирање проекти од национален интерес во културата за 2019 година. Министерот Адеми вчера најави дека сите проекти, сите апликации за кои ...

Комисии ги разгледуваат сите одбиени апликации на Годишните конкурси од министерството за култура

OhridNews - 11.02.2019

По бројните реакции, од министерството за култура информираат дека денес, во просториите на Министерството за култура, ќе започнат со работа сите стручни комисии по одделни дејности кои ќе имаат задача повторно да ги разгледаат сите апликации кои ...

Ќе се разгледуваат одбиените апликации од годишните конкурси за проекти од културата

1tv - 11.02.2019

Во Министерството за култура денеска треба да бидат разгледани одбиените апликации на годишните конкурси за финансирање проекти од национален интерес во културата за 2019 година. Министерот Адеми вчера најави дека сите проекти, сите апликации за кои ...