TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Објавен е конкурс за поезија и за дизајнерски решенија за манифестацијата „100 илјади поети за промена“

Слободен Печат - 24.09.2023

Mанифестацијата „100 илјади поети за промена“, во соработка со здружението „Контекст – Струмица“, распиша конкурс за поезија и за плакат за 13. издание на поетската манифестација што се одржува во Струмица.

Во препев #1-Промоција на три стихозбирки од авторите: Марам ал-Масри, Имануел Мифсуд и Лана Деркач

Екран - 24.09.2023

Утре, 25.09.2023 година во киното „Фросина“ во Младински културен центар ‒ Скопје, со почеток во 19:00 часот, ќе се одржи промоцијата на три изданија на ПНВ Публикации. Ќе бидат промовирани следниве изданија: „Слободата чекори гола“ од Марам ...

Почнува третиот Скопски поетски фестивал

МКД - 24.09.2023

Поети од Данска, Малта, Франција, Сирија, Хрватска, Србија и над 50 домашни поети ќе учествуваат на третиот Скопски поетски фестивал, кој од денеска до 28 септември ќе се одржува на неколку локации во Скопје - Младинскиот културен центар (кино ...

Скопски поетски фестивал 2023

Екран - 24.09.2023

Третото издание на Скопскиот поетски фестивал ќе се одржи во периодот од 24 до 28 септември на неколку локации во Скопје, и тоа: во Младинскиот културен центар ‒ Скопје (кино „Фросина“), во градската библиотека „Браќа Миладиновци“ ‒ Скопје и во ...

Трето издание на Скопскиот поетски фестивал

24 Вести - 23.09.2023

Поети од Данска, Малта, Франција, Хрватска и Србија ќе бидат дел од третото издание на Скопскиот поетски фестивал. Се очекува настап на повеќе од 50 домашни ...

[Интервју] Медиќ Лазаревски: Родена е нова генерација поети која ќе ја слушнеме и на Скопскиот поетски фестивал

Радио МОФ - 23.09.2023

Скопскиот поетски фестивал следната недела ќе ѝ го претстави своето трето издание на публиката која ќе има можност да слушне домашни и странски поети, а освен со стихови програмата е збогатена и со дела во други уметнички форми.

Трет Скопски поетски фестивал

А1 On - 24.09.2023

Поети од Данска, Малта, Франција, Сирија, Хрватска, Србија и над 50 домашни поети ќе учествуваат на третиот Скопски поетски фестивал, кој од денеска до 28 септември ќе се одржува на неколку локации во Скопје – Младинскиот културен центар (кино ...

Почнува третиот Скопски поетски фестивал

Република - 24.09.2023

Поети од Данска, Малта, Франција, Сирија, Хрватска, Србија и над 50 домашни поети ќе учествуваат на третиот Скопски поетски фестивал, кој до 28 септември ќе се одржува на неколку локации во Скопје – Младинскиот културен центар (кино „Фросина“), ...

Третото издание на Скопскиот поетски фестивал носи интензивна и атрактивна програма

Слободен Печат - 24.09.2023

Третото издание на Скопскиот поетски фестивал ќе се одржи во периодот од 24 до 28 септември на неколку локации во Скопје, и тоа во Младинскиот културен центар ‒ Скопје (кино „Фросина“), во градската библиотека „Браќа Миладиновци“ ‒ Скопје и во ...

Трето издание на Скопскиот поетски фестивал

Окно - 24.09.2023

Третото издание на Скопскиот поетски фестивал ќе се одржи периодот 24 до 28 септември на неколку локации во Скопје, и тоа: во Младинскиот културен центар ‒ Скопје (кино „Фросина“), во градската библиотека „Браќа Миладиновци“ ‒ Скопје и во ...