TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Колку заработуваат астронаутите на „NASA“?

Канал5 - 17.08.2019

Поранешниот астроанаут на „NASA“ Скот Кели открива колку може да се заработи од оваа професија. -Астронаутите на „NASA“ се третираат подеднакво со високите воени чиновници како, полковници или капетани на воена морнарица.

Колку заработуваат астронаутите на НАСА?

Кајгана - 17.08.2019

Астронаут на НАСА може да заработи околу 155.000 долари годишно, открива поранешниот астронаут на НАСА, Скот Кели. „Астронаутите на НАСА можат максимално да сметаат на категоријата федерален службеник GS-15, што во војската е еквивалент на полковник ...

Јупитер во фаза на развој “проголтал“ помала планета!?

USB - 17.08.2019

Според истражувањата на американските и кинеските астрономи постои можност Јупитер, во раниот период од Сончевиот систем да се судрил со планета која во тој период сè уште била во фаза на развој.

Научниците откриле колку планети во вселената би можеле да се слични на Земјата

Факултети - 17.08.2019

Ново истражување дава најдобра процена уште колку планети слични на Земјата орбитираат околу ѕвездите слични на Сонцето. Откритието ќе им помогне на астрономите додека ги истражуваат планетите за знаци на вонземски живот, обидувајќи се да разберат ...

НАСА на Исланд се подготвува за Марс

Кајгана - 16.08.2019

За претстојната мисија на Марс 2020 година, НАСА слета на Исланд каде се подготвува да се увери дали нејзиниот нов вселенски ровер е подготвен. Петнаесет научници и инженери од НАСА три недели ќе го усовршуваат прототипот на робот за истражувањето ...

Над 3 500 лица од земјава досега испратиле имиња за мисијата „Марс 2020“

Радио МОФ - 16.08.2019

Над 3 500 лица од земјава ги дале своите имиња кои треба да бидат испратени на Марс со мисијата на НАСА. Аплицирањето се прави преку сајтот на НАСА, на следниот ЛИНК . Мисијата ќе биде во 2020 година, а одобрените имиња ќе бидат вметнати во микрочип ...

Колку заработуваат астронаутите на НАСА?

Локално - 17.08.2019

Астронаут на НАСА може да заработи околу 155.000 долари годишно, открива поранешниот астронаут на НАСА, Скот Кели. Скот Кели на Меѓународната вселенска станица „Астронаутите на НАСА можат максимално да сметаат на категоријата федерален службеник ...

Над 3.500 лица од земјава досега испратиле имиња за мисијата „Марс 2020“

Иновативност - 16.08.2019

Над 3 500 лица од земјава ги дале своите имиња кои треба да бидат испратени на Марс со мисијата на НАСА. Аплицирањето се прави преку сајтот на НАСА, на следниот ЛИНК . Мисијата ќе биде во 2020 година, а одобрените имиња ќе бидат вметнати во микрочип ...

Колку заработуваат астронаутите на НАСА?

USB - 18.08.2019

Астронаут на НАСА може да заработи околу 155.000 долари годишно, открива поранешниот астронаут на НАСА, Скот Кели. „Астронаутите на НАСА можат максимално да сметаат на категоријата федерален службеник GS-15, што во војската е еквивалент на полковник ...