TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Субвенциите во аграрот, економска или социјална мерка?

CivilMedia - 14.01.2021

пишува: Вчера тутунарите беа на состанок во Владата со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство и откупувачите во обид да ги решат проблемите со откупот на тутунот. .Јавноста во последните 30 години со исклучок на неколку години, во ...

Државата ќе го откупи вишокот тутун

Сител

Заврши средбата со Хоџа: Договорено е да се преземат и договорените количини и вишоците на тутун

ММС

Тутунарите добија уште едно ветување дека ќе се откупи вишокот тутун

Алфа

Тутунарите и откупувачите се договорија - ќе се преземат и договорените количини и вишоците

24 Вести - 13.01.2021

Компаниите ќе ја забрзаат динамиката на откуп, ќе ги преземат и вишоците, а пунктовите ќе бидат отворени додека откупниот процес не заврши во целост. Ако има потреба, тутун ќе може да се носи на вагите и во саботите.

Тутунарите и откупувачите се договорија – ќе се преземат и договорените количини и вишоците

Бизнис Вести

Тутунарите и откупувачите се договорија – ќе се преземат и договорените количини и вишоците

Frontline

Тутунарите и откупувачите се договорија – ќе се преземат и договорените количини и вишоците

Опсервер

Тутунарите и откупувачите се договорија – ќе се преземат и договорените количини и вишоците

ТВ21

Тутунарите и откупувачите се договорија – ќе се преземат и договорените количини и вишоците

Слободен Печат

Тутунарите и откупувачите се договорија, ќе се преземат и договорените количини и вишоците

24Инфо

Press24 +инфо Република Канал5 Бриф Независен iPortal MakPress

ТК Прилеп ќе го откупи договорениот тутун од Далија, а вишокот ќе се откупи по 15 февруари

24 Вести - 13.01.2021

Тутунски комбинат Прилеп ќе ги откупи количините што ги има договорено Далија Табак со своите кооперанти но не ги обезбеди потребната финансиска гаранција да отпочне да откупува. Ваков договор е постигнат на денешниот состанок министерот за ...

Прилепскиот комбинат ќе го преземе Договорениот тутун од „Далија“, а вишокот ќе се откупува по 15 февруари

Сакам да кажам

Договорениот тутун на Далија ќе го откупи ТК Прилеп а вишокот тутун ќе се откупува после 15 февруари

ММС

Ќе се преземат и договорените количини и вишоците – тутунарите и откупувачите се договорија

Локално - 13.01.2021

Производителите и откупувачите на тутун на денешната средба се договорија. Компаниите ќе ја забрзаат динамиката на откуп, ќе ги преземат и вишоците, а пунктовите ќе бидат отворени додека откупниот процес не заврши во целост.

Тутунарите и откупувачите се договорија

Тера