TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Отворена фабрика за литиум во Германија – прва од ваков вид во Европа

Вести плус - 28.11.2023

Компанијата Vulcan Energy официјално отвори фабрика за производство на литиум, во градот Ландау, Германија. Литиумот ќе се извлекува од геотермалниот резервоар на солена вода во долините на горната Рајна, најголемиот ресурс на литиум во Европа, ...

Цената на литиумот падна за 75%, а електричните автомобили сѐ уште се прескапи

Независен - 28.11.2023

Една од највредните „стоки“, не само во автомобилската индустрија, годинава бележи постојан пад на цените. Цените на литиумот паднаа за повеќе од три четвртини во споредба со минатата година и може да се очекува дополнително да опаѓаат.

Се подготвува револуција во индустријата за батерии: Светските гиганти инвестираат големи пари во алтернатива на ...

Денар - 28.11.2023

Батериите на база на натриум се појавуваат како потенцијална револуционерна алтернатива во секторите за складирање енергија и електрични возила (EV), предизвикувајќи ја доминацијата на литиумот.

Цената на литиумот падна за 75%, а електричните автомобили сѐ уште се прескапи

Кајгана - 28.11.2023

Една од највредната „роба“, не само во автомобилската индустрија, годинава бележи постојан пад на цените. Цените на литиумот паднаа за повеќе од три четвртини во споредба со минатата година, и може да се очекува дополнително да паѓа.

Цената на литиумот падна за 75%, а електричните автомобили се уште се прескапи

Локално - 29.11.2023

Една од највредните „стоки“, не само во автомобилската индустрија, годинава бележи постојан пад на цените. Цените на литиумот паднаа за повеќе од три четвртини во однос на минатата година и може да се очекува дека ќе продолжат да паѓаат.