TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ЦЕА излезе со став во однос на препораките од ММФ

Денар - 20.09.2017

Центарот за економски анализи – ЦЕА излезе со став за Завршната изјава на ММФ по повод нивната Article IV посета и неколкуте специфични препораки кои ги предлагаат за постепена фискална консолидација. 1.

Анализа на ЦЕА во однос на препораките од ММФ

Сител - 20.09.2017

Центарот за економски анализи во однос на препораките на Меѓународниот монетарен фонд за поефикасно собирање на ДДВ, укажува дека акцентот е ставен на ефикасноста на УЈП, а не на доначните стапки и даночната база.

ЦЕА излезе со став во однос на препораките од ММФ

Точка - 20.09.2017

Центарот за економски анализи – ЦЕА излезе со став за Завршната изјава на ММФ по повод нивната Article IV посета и неколкуте специфични препораки кои ги предлагаат за постепена фискална консолидација. 1.

Анализа на ЦЕА во однос на препораките од ММФ

Канал5 - 20.09.2017

Центарот за економски анализи во однос на препораките на Меѓународниот монетарен фонд за поефикасно собирање на ДДВ, укажува дека акцентот е ставен на ефикасноста на УЈП, а не на доначните стапки и даночната база.

Анализа на ЦЕА во однос на препораките од ММФ

Либертас - 20.09.2017

Центарот за економски анализи во однос на препораките на Меѓународниот монетарен фонд за поефикасно собирање на ДДВ, укажува дека акцентот е ставен на ефикасноста на УЈП, а не на доначните стапки и даночната база.

Анализа на ЦЕА во однос на препораките од ММФ

ТВ21 - 20.09.2017

Центарот за економски анализи во однос на препораките на Меѓународниот монетарен фонд за поефикасно собирање на ДДВ, укажува дека акцентот е ставен на ефикасноста на УЈП, а не на доначните стапки и даночната база.

Анализа на ЦЕА во однос на препораките од ММФ

А1 On - 20.09.2017

Центарот за економски анализи во однос на препораките на Меѓународниот монетарен фонд за поефикасно собирање на ДДВ, укажува дека акцентот е ставен на ефикасноста на УЈП, а не на доначните стапки и даночната база.

Центарот за економски анализи ги презентира ставовите за препораките на ММФ

+инфо - 20.09.2017

Центарот не се согласува со ММФ за повисок данок на имот и наведува дека општините имаат можност да избираат од рангот на пропорционалните стапки. Центарот за економски анализи (ЦЕА) направи анализа и даде своја оценка на препораките на ...

Центарот за економски анализи со осврт на препораките на ММФ

Академик - 20.09.2017

Во однос на предлогот од страна на ММФ за зголемување на старосната граница за пензионирање, ЦЕА не се согласува, како што велат, со политики кои водат кон одржливост на првиот пензиски столб, а се потпираат претежно на демографски подлоги и ...

ЦЕА: Во препораките на ММФ акцентот е ставен на ефикасноста на УЈП, а не на доначните стапки

Вечер Прес - 20.09.2017

Центарот за економски анализи во однос на препораките на Меѓународниот монетарен фонд за поефикасно собирање на ДДВ, укажува дека акцентот е ставен на ефикасноста на УЈП, а не на доначните стапки и даночната база.

Анализа на ЦЕА во однос на препораките од ММФ

Банкарство.мк - 20.09.2017

Центарот за економски анализи –ЦЕА излезе со став за Завршната изјава на ММФ по повод нивната Article IV посета и неколкуте специфични препораки кои ги предлагаат за постепена фискална консолидација.

Колку се ефикасни јавните инвестиции...

Н.Македонија - 21.09.2017

Секој милион евра јавни инвестиции се всушност со 55 отсто ефикасност или, со други зборови, јавните инвестиции во Република Македонија може да бидат поефикасни за 45 отсто со подобра селекција на проекти, нивна оцена, имплементација и евалуација, ...