TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Првиот портрет на Чарлс како крал предизвика реакции

Независен - 15.05.2024

Кралот Чарлс Трети во вторникот го откри првиот завршен официјален портрет на себе по неговото крунисување – впечатлив црвен приказ на британскиот монарх во униформа. Маслото на платно од 230 см на 165,5 см е насликано од Џонатан Јео, кој претходно ...

ВИДЕО| Кралот Чарлс III. го откри својот прв портрет по крунисувањето

Нетпрес - 14.05.2024

Британскиот крал Чарлс Трети во вторникот го откри својот прв официјален портрет од неговото крунисување минатиот мај. Маслото на платно од уметникот Џонатан Јео го прикажува Чарлс III. на заднина од живописни црвени нијанси, во униформа на воената ...

Кралот Чарлс го откри својот прв портрет по крунисувањето: Пеперутка преку рамо и црвена позадина

Локално - 14.05.2024

Британскиот крал Чарлс Трети денес го откри својот прв официјален портрет од неговото крунисување минатиот мај. Маслото на платно на уметникот Џонатан Јео го прикажува Чарлс на позадината на живописни црвени нијанси, облечен во униформа на велшката ...

ВИДЕО| Кралот Чарлс III. го откри својот прв портрет по крунисувањето

365 - 15.05.2024

Британскиот крал Чарлс Трети во вторникот го откри својот прв официјален портрет од неговото крунисување минатиот мај. Маслото на платно од уметникот Џонатан Јео го прикажува Чарлс III. на заднина од живописни црвени нијанси, во униформа на воената ...

ВИДЕО| Кралот Чарлс III. го откри својот прв портрет по крунисувањето

Пулс24 - 15.05.2024

Британскиот крал Чарлс Трети во вторникот го откри својот прв официјален портрет од неговото крунисување минатиот мај. Маслото на платно од уметникот Џонатан Јео го прикажува Чарлс III. на заднина од живописни црвени нијанси, во униформа на воената ...