TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Германија се тестираат куќички за бездомници

Хитпортал - 28.01.2021

Во Германија властите на почетокот на јануари започнале да ги тестираат куќичките со футурустички изглед наменети за бездомници. Според податоците од 2016 година во таа земја живеат околу 860.000, што укажува на голем проблем, пренесе „Индепендент“.

Уникатно решение за бездомници во Германија: Капсули за спиење со соларно напојување

Слободен Печат - 27.01.2021

Германскиот град Улм претстави уникатно решение за сместување на бездомници во текот на зимските месеци – капсули за спиење поставени во паркови и други места за кои градските власти се свесни дека преноќеваат бездомниците.

Бездомниците на германски град ќе можат да ја минуваат ноќта во соларни капсули

Вечер Прес - 27.01.2021

Германскиот град Улм претстави уникатно решение за сместување на бездомници во текот на зимските месеци – топли соларни капсули за спиење лоцирани во паркови и на други места каде што живеат бездомници.