TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ревизори, службеници и судијка – утврдени членовите на новиот состав на Антикорупциска комисија

Радио МОФ - 29.11.2023

Четворица ревизори, двајца вработени во Антикорупциската комисија и една судијка се кандидатите кои го поминаа филтерот на собраниската Комисија за селекција и се утврдени како предлог за нов состав на Државната комисија за спречување на корупцијата ...

Необјективно и оркестрирано гласање за новиот состав на ДКСК – реагира членка на Комисијата за селекција

360 степени - 29.11.2023

Камиловска-Трповска во издвоеното мислење вели оти изненадува како другите претставници на Комисијата за селекција „изнајдоа компромис токму и само за овие кандидати и покрај слабите интервјуа, одбивањето да одговорат на директни прашања за ...

Избрани кандидатите за новата Антикорупциска комисија: Меѓу нив и сопругата на адвокатот на Заев

А1 On - 29.11.2023

Ревизорите Татјана Димитровска, Цвета Ристовска и Зоран Богоевски, Билјана Каракашова Шулев и Бесник Џемаиљи вработени во ДКСК, судијката Софија Спасова Медарска и Сервет Демири од ревизијата на претпристапната помош за ЕУ се предложени за нови ...

Ревизорката Татјана Димитровска предложена за нова претседателка на ДКСК, ревизори, судијка и антикорупционери за ...

Макфакс - 29.11.2023

По три дена интервјуирање и четири дена бодување, синоќа пред полноќ беше објавена ранг-листата за избор на нови членови на Државната комисија за спречување корупција (ДКСК). Со највеќе освоени бодови на врвот на листата е ревизорката Татјана ...

Необјективно и оркестрирано гласање при изборот на новата Антикорупциска комисија

Мета - 29.11.2023

Снежана Камиловска Трповска, член на Комисијата за селекција додава дека кандидати за идни членови на ДКСК кои имале одлични познавања од областа не биле добро оценети од другите членови на Комисијата за селекција со што им се оневозможило да се ...

Избран новиот состав на ДКСК, доминираат ревизори

Призма - 29.11.2023

Ревизорите и , вработените во антикорупциската комисија , адвокатката и од ревизијата на претпристапната помош за ЕУ се избрани за нови членови на комисијата за борба со корупцијата. Овие личности по тридневно јавно интервјуирање ги изгласа ...

Познат новиот состав на Антикорупциска – доминираат ревизори и вработени во ДКСК

Мета - 29.11.2023

Татјана Димитровска од Државниот завод за ревизија, според добиените бодови, најверојатно ќе биде новиот претседател на Антикорупциската комисија Цвета Ристовска, Татјана Димитровска, Софија Спасова Медарска, Сервет Демири, Бесник Џемаиљи, Билјана ...

Јавен избор со тајни биографии на новите кандидати за Антикорупциска

Мета - 28.11.2023

Во хард-копи биографиите за кандидати за членови на ДКСК ги добија само членовите на комисијата која одлучуваат за нивниот избор и на членовите кои ги вршеа интервјуата, кои мораа да потпишуваат договор за доверливост Биографиите на кандидатите за ...

Ревизорката Татјана Димитровска предложена за нова претседателка на Антикорупциската комисија, новиот состав ќе почне ...

Сакам да кажам - 29.11.2023

Ревизорката Татјана Димитровска во следните пет години ќе биде претседателка на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК), а во новиот состав членови се и ревизорите Цвета Ристовска и Зоран Богоевски, вработените во Антикорупциската ...

Призма: Избран новиот состав на ДКСК

Либертас - 29.11.2023

Ревизорите Татјана Димитровска, Цвета Ристовска и Зоран Богоевски , вработените во антикорупциската комисија Билјана Каракашова Шулев и Бесник Џемаиљи , судијката Софија Спасова Медарска и Сервет Демири од ревизијата на претпристапната помош за ЕУ ...

„Призма“: Избран новиот состав на ДКСК, доминираат ревизори

360 степени - 29.11.2023

Од седум члена тројца се ревизори, двајца од ДКСК, една судијка и еден од ревизорско тело Ревизорите Татјана Димитровска, Цвета Ристовска и Зоран Богоевски , вработените во антикорупциската комисија Билјана Каракашова Шулев и Бесник Џемаиљи , ...

ЕВЕ КОЈ ЌЕ СЕ БОРИ СО КОРУПЦИЈАТА ВО ЗЕМЈАВА: Избрани новите членови на ДКСК

Фактор - 29.11.2023

Ревизорите Татјана Димитровска, Цвета Ристовска и Зоран Богоевски, вработените во антикорупциската комисија Билјана Каракашова Шулев и Бесник Џемаиљи, судијката Софија Спасова Медарска и Сервет Демири од ревизијата на претпристапната помош за ЕУ се ...

Предложени новите членови на Антикорупциската комисија – најмногу од нив се ревизори

Телма - 29.11.2023

Ревизорите Татјана Димитровска, Цвета Ристовска и Зоран Богоевски , вработените во антикорупциската комисија Билјана Каракашова Шулев и Бесник Џемаиљи , судијката Софија Спасова Медарска и Сервет Демири од ревизијата на претпристапната помош за ЕУ ...

Во новата Антикорупциска најмногу ќе има ревизори

Независен - 29.11.2023

Ревизорорите ќе превладуваат во новиот состав на Антикорупциската комисија. Тројца ревизори во Државниот задвод за ревизија – Татјана Димитровска, Цвета Ристовска и Зоран Богоевски, вработените во антикорупциската комисија Билјана Каракашова-Шулев и ...

Предложен новиот состав на Антикорупциската комисија

Република - 29.11.2023

Ревизорите Татјана Димитровска, Цвета Ристовска и Зоран Богоевски, вработените во антикорупциската комисија Билјана Каракашова Шулев и Бесник Џемаиљи, судијката Софија Спасова Медарска и Сервет Демири од ревизијата на претпристапната помош за ЕУ се ...

ПРЕДЛОЖЕН НОВИОТ СОСТАВ НА АНТИКОРУПЦИСКАТА КОМИСИЈА Ако добијат „амин“ од пратениците, овие лица ќе бидат ноќна мора ...

+инфо - 29.11.2023

Претседател во следните пет години ќе биде Татјана Димитровска. Таа 19 години работи во Државниот завод за ревизија, а од пред две години е помошник на главниот ревизор, меѓу другото, како што рече и за ревизија на политички партии, ДКСК, АВМУ, ДИК ...

Избран е новиот состав на ДКСК

Фокус - 29.11.2023

Ревизорите Татјана Димитровска, Цвета Ристовска и Зоран Богоевски, вработените во антикорупциската комисија Билјана Каракашова Шулев и Бесник Џемаиљи, судијката Софија Спасова Медарска и Сервет Демири од ревизијата на претпристапната помош за ЕУ се ...

Необјективно и оркестрирано гласање за новиот состав на ДКСК – реагира членка на Комисијата за селекција

Либертас - 29.11.2023

По објавувањето на ранг-листата на кандидатите за следниот состав на Државната комисија за спречување на корупција (ДКСК), членката на Комисијата за селекција за избор на претседател и членови на Антикорупциската комисија Снежана Камиловска-Трповска ...

Ревизорката Татјана Димитровска предложена за нова претседателка на ДКСК, ревизори судијка и антикорупционери за ...

Опсервер - 29.11.2023

По три дена интервјуирање и четири дена бодување, синоќа пред полноќ беше објавена ранг-листата за избор на нови членови на Државната комисија за спречување корупција (ДКСК). Со највеќе освоени бодови на врвот на листата е ревизорката Татјана ...

Избран е новиот состав на Државната комисија за спречување на корупција

Скопје инфо - 29.11.2023

Ревизорите Татјана Димитровска, Цвета Ристовска и Зоран Богоевски, вработените во антикорупциската комисија Билјана Каракашова Шулев и Бесник Џемаиљи, судијката Софија Спасова Медарска и Сервет Демири од ревизијата на претпристапната помош за ЕУ се ...

Предложен новиот состав на Антикорупциската комисија

Локално - 29.11.2023

Ревизорите Татјана Димитровска, Цвета Ристовска и Зоран Богоевски, вработените во антикорупциската комисија Билјана Каракашова Шулев и Бесник Џемаиљи, судијката Софија Спасова Медарска и Сервет Демири од ревизијата на претпристапната помош за ЕУ се ...

Ревизорката Татјана Димитровска предложена за нова претседателка на ДКСК, ревизори судијка и антикорупционери за ...

Скопје1 - 29.11.2023

По три дена интервјуирање и четири дена бодување, синоќа пред полноќ беше објавена ранг-листата за избор на нови членови на Државната комисија за спречување корупција (ДКСК). Со највеќе освоени бодови на врвот на листата е ревизорката Татјана ...