TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бела која лади: Оваа фасадна боја ќе ги замени климатизерите

Таратур - 06.05.2021

Револуционерната ултра-бела боја за фасади на живеалишта и други објекти има неверојатни перформанси за одбивање на сончевата светлина и ладење на објектот и веќе се користи на некои грчки острови.

Специјална бела фасадна боја ќе ги замени климатизерите?

Оff.net - 05.05.2021

Револуционерна ултра-бела боја за фасади има неверојатни перформанси за одбивање на сончевата светлина и ладење на објектот. Веќе се користи на некои грчки острови. Бојата е развиена од истражувачите од Универзитетот Пердју и рефлектира неверојатни ...