TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

МТСП: До крајот на годината 60% од децата ќе бидат извадени од институциите

А1 On - 10.12.2018

На Меѓународниот ден на човекови права, Министерството за труд и социјална политика известува дека амбициозниот план- ниту едно дете под 18 години во Македонија да не биде сместено во социјална установа до 2020 година, чекор по чекор станува ...

МТСП:До крајот на годината 60% од децата извадени од институциите

24Инфо - 10.12.2018

На Меѓународниот ден на човекови права, Министерството за труд и социјална политика известува дека амбициозниот план- ниту едно дете под 18 години во Македонија да не биде сместено во социјална установа до 2020 година, чекор по чекор станува ...

МТСП: До крајот на годината 60 отсто од децата извадени од институциите

Press24 - 10.12.2018

Министерството за труд и социјална политика информира дека на крајот на 2018 година во социјалните установи во земјава ќе бидат сместени за 60 отсто помалку деца одошто во август 2017 година.

МТСП: До крајот на годината 60 отсто од децата извадени од институциите

+инфо - 10.12.2018

Министерството за труд и социјална политика информира дека на крајот на 2018 година во социјалните установи во земјава ќе бидат сместени за 60 отсто помалку деца одошто во август 2017 година.

МТСП: До крајот на годината 60 отсто од децата извадени од институциите

Сител - 10.12.2018

Министерството за труд и социјална политика информира дека на крајот на 2018 година во социјалните установи во земјава ќе бидат сместени за 60 отсто помалку деца одошто во август 2017 година.

МТСП: До крајот на годината 60 отсто од децата извадени од институциите

Фокус - 10.12.2018

Министерството за труд и социјална политика информира дека на крајот на 2018 година во социјалните установи во земјава ќе бидат сместени за 60 отсто помалку деца одошто во август 2017 година.

До крајот на годината, 60 отсто од децата извадени од институциите

еМагазин - 10.12.2018

На Меѓународниот ден на човекови права, Министерството за труд и социјална политика известува дека амбициозниот план-ниту едно дете под 18 години во Македонија да не биде сместено во социјална установа до 2020 година, чекор по чекор станува реалност.

МТСП: До крајот на годината 60% од децата ќе бидат извадени од социјалните установи

Радио МОФ - 10.12.2018

На Меѓународниот ден на човекови права, Министерството за труд и социјална политика соопшти дека до крајот на годинава повеќе од половина од децата кои живееја во социјални институции ќе бидат извадени од нив и сместени во похумани услови.

МТСП: До крајот на годината 60 отсто од децата извадени од институциите

MTM - 10.12.2018

Министерството за труд и социјална политика информира дека на крајот на 2018 година во социјалните установи во земјава ќе бидат сместени за 60 отсто помалку деца одошто во август 2017 година.

Годинава 60 отсто од децата се извадени од социјалните установи за да растат во подобри услови

Макфакс - 10.12.2018

Министерството за труд и социјална политика (МТСП), по повод Меѓународниот ден на човекови права, уште еднаш ја информира јавноста, за како што велат оттаму, амбициозниот план – ниту едно дете под 18 години во Македонија да не биде сместено во ...

МТСП: До крајот на годината 60 отсто од децата извадени од институциите

Канал5 - 10.12.2018

Министерството за труд и социјална политика информира дека на крајот на 2018 година во социјалните установи во земјава ќе бидат сместени за 60 отсто помалку деца одошто во август 2017 година.

МТСП: До крајот на годината 60 отсто од децата извадени од институциите

Локално - 10.12.2018

Министерството за труд и социјална политика информира дека на крајот на 2018 година во социјалните установи во земјава ќе бидат сместени за 60 отсто помалку деца одошто во август 2017 година.

МТСП: До крајот на годината 60 отсто од децата извадени од институциите

Мета - 10.12.2018

Министерството за труд и социјална политика известува дека планот, ниту едно дете под 18 години во Македонија да не биде сместено во социјална установа до 2020 година, чекор по чекор станува реалност.

До крајот на годината 60 отсто од децата ќе излезат од институциите и ќе живеат во згрижувачки семејства и мали групни ...

Сакам да кажам - 10.12.2018

Сите 30 деца кои моментално се сместени во Домот за деца без родители и родителска грижа „11 Октомври“, до крајот на првото полугодие ќе ја напуштат установата и ќе бидат сместени во мали групни домови во Скопје и Штип и во згрижувачки семејства во ...

МТСП: До крајот на годината 60 отсто од децата извадени од институциите

Либертас - 10.12.2018

Министерството за труд и социјална политика информира дека на крајот на 2018 година во социјалните установи во земјава ќе бидат сместени за 60 отсто помалку деца одошто во август 2017 година.