TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Казна од речиси 7 000 евра за 34-годишник и неговата фирма – злоупотребиле лични податоци на лекари за рекламирање ...

360 степени - 04.10.2023

Во периодот од ноември 2022 година до април 2023 година, како што соопштија од Обвинителството, обвинетиот 34-годишник, како одговорно лице во правното лице, без согласност на тројцата лекари ги користел нивните лични податоци со цел онлајн продажба ...

Физичко и правно лице ќе одговараат за злоупотреба на лични податоци на тројца лекари

4NEWS - 04.10.2023

Основното јавно обвинителство Скопје поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно физичко и едно правно лице, кои се обвинети за три кривични дела – Злоупотреба на лични податоци од Кривичниот законик.

По сторијата на „Слободен печат“: Обвинителството ги гони продавачите на „магла во тегла“ кои го злоупотребија доктор ...

Слободен Печат - 04.10.2023

Откако „Слободен печат“ во декември минатата година започна да објавува серија написи за злоупотреба на личните податоци на лекари, за да се продадат лажно рекламирани „лекови“ на социјалните мрежи, каде што најекспонирана беше злоупотребата на ...

Физичко и правно лице ќе одговараат за злоупотреба на лични податоци на тројца лекари

Centar - 04.10.2023

Основното јавно обвинителство Скопје до надлежниот суд поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно физичко и едно правно лице, кои се обвинети за три кривични дела – Злоупотреба на лични податоци од член 149 од Кривичниот законик.

Злоупотребиле лични податоци на тројца лекари за да рекламираат чај: Еве каква казна добија физичко и правно лице

Курир - 04.10.2023

Основното јавно обвинителство Скопје до надлежниот суд поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно физичко и едно правно лице, кои се обвинети за три кривични дела – Злоупотреба на лични податоци од член 149 од Кривичниот законик.

Физичко и правно лице ќе одговараат за злоупотреба на лични податоци на тројца лекари

Вести плус - 04.10.2023

Основното јавно обвинителство Скопје до надлежниот суд поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно физичко и едно правно лице, кои се обвинети за три кривични дела – Злоупотреба на лични податоци од член 149 од Кривичниот законик.

Физичко и правно лице ќе одговараат за злоупотреба на лични податоци на тројца лекари

Канал5 - 04.10.2023

Основното јавно обвинителство Скопје до надлежниот суд поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно физичко и едно правно лице, кои се обвинети за три кривични дела „злоупотреба на лични податоци“.

Физичко и правно лице ќе одговараат за злоупотреба на лични податоци на лекари за да рекламираат чај

Локално - 04.10.2023

Основното јавно обвинителство Скопје до надлежниот суд поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно физичко и едно правно лице, кои се обвинети за три кривични дела – Злоупотреба на лични податоци од член 149 од Кривичниот законик.

Скопјанец (34 години) и неговата фирма злоупотребувале лични податоци на докторите Пановски, Кедев и Таравари за ...

Фокус - 04.10.2023

Основното јавно обвинителство Скопје до надлежниот суд поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно физичко и едно правно лице, кои се обвинети за три кривични дела – Злоупотреба на лични податоци од член 149 од Кривичниот законик.

Парични казни за 34-годишник и неговата фирма, кој со злоупотреба на личните податоци на тројца лекари вршел он-лајн ...

Телма - 04.10.2023

Основното јавно обвинителство Скопје до надлежниот суд поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно физичко и едно правно лице, кои се обвинети за три кривични дела – Злоупотреба на лични податоци од член 149 од Кривичниот законик.

Си рекламирале чаеви лажно користејќи имиња на лекари – Кривична за фирма и директорот

А1 On - 04.10.2023

Основното јавно обвинителство Скопје до надлежниот суд поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно физичко и едно правно лице, кои се обвинети за три кривични дела – Злоупотреба на лични податоци од член 149 од Кривичниот законик.

2.100 евра казна за скопјанецот што ги користеше докторите за лажни реклами

Република - 04.10.2023

Основното јавно обвинителство Скопје до надлежниот суд поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно физичко и едно правно лице, кои се обвинети за три кривични дела – Злоупотреба на лични податоци од член 149 од Кривичниот законик.

ЗА ЛАЖНИТЕ ИНТЕРВЈУА СО ПОЗНАТИТЕ ДОКТОРИ КОИ „РЕКЛАМИРААТ“ ПАРАЗОЛ ЌЕ ОДГОВАРА 34-ГОДИШНИК: Обвинител му предлага на ...

Фактор - 04.10.2023

Физичко и правно лице ќе одговараат за злоупотреба на лични податоци на тројца лекари. Основното јавно обвинителство Скопје до надлежниот суд поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно физичко и едно правно лице, кои се обвинети за три ...

ОЈО: Физичко и правно лице злоупотребиле лични податоци од лекари за рекламирање на чаеви

Вечер Прес - 04.10.2023

Основното јавно обвинителство Скопје до надлежниот суд поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно физичко и едно правно лице, кои се обвинети за три кривични дела – Злоупотреба на лични податоци од член 149 од Кривичниот законик.

Физичко и правно лице ќе одговараат за злоупотреба на лични податоци на тројца лекари

Бизнис Вести - 04.10.2023

Основното јавно обвинителство Скопје до надлежниот суд поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно физичко и едно правно лице, кои се обвинети за три кривични дела „злоупотреба на лични податоци“.

Физичко и правно лице ќе одговараат за злоупотреба на лични податоци на лекари за да рекламираат чај

Скопје инфо - 04.10.2023

Основното јавно обвинителство Скопје до надлежниот суд поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно физичко и едно правно лице, кои се обвинети за три кривични дела – Злоупотреба на лични податоци од член 149 од Кривичниот законик.

Користеле податоци на лекари за рекламирање на чаеви, две лица ќе одговараат за злоупотреба на лични податоци

Сител - 04.10.2023

Основното јавно обвинителство Скопје до надлежниот суд поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно физичко и едно правно лице, кои се обвинети за три кривични дела „злоупотреба на лични податоци“.

Физичко и правно лице ќе одговараат за злоупотреба на лични податоци на тројца лекари

ТВ21 - 04.10.2023

Основното јавно обвинителство Скопје до надлежниот суд поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно физичко и едно правно лице, кои се обвинети за три кривични дела „злоупотреба на лични податоци“.

Физичко и правно лице ќе одговараат за злоупотреба на лични податоци на тројца лекари

CivilMedia - 04.10.2023

Основното јавно обвинителство Скопје до надлежниот суд поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно физичко и едно правно лице, кои се обвинети за три кривични дела – Злоупотреба на лични податоци од член 149 од Кривичниот законик.

Физичко и правно лице ќе одговараат за злоупотреба на лични податоци на тројца лекари

Бриф - 04.10.2023

Основното јавно обвинителство Скопје до надлежниот суд поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно физичко и едно правно лице, кои се обвинети за три кривични дела „злоупотреба на лични податоци“.

Скопјанец (34 години) и неговата фирма злоупотребувале лични податоци на докторите Пановски, Кедев и Таравари за ...

Либертас - 04.10.2023

Основното јавно обвинителство Скопје до надлежниот суд поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно физичко и едно правно лице, кои се обвинети за три кривични дела – Злоупотреба на лични податоци од член 149 од Кривичниот законик.

Фирма во Македонија рекламирала чаеви користејќи лажно имиња на тројца лекари

Макфакс - 04.10.2023

Скопското обвинителство до надлежниот суд поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно физичко лице и фирма, кои се обвинети за злоупотреба на лични податоци, односно рекламирале чаеви притоа лажно користејќи имиња на лекари.

Физичко и правно лице ќе одговараат за злоупотреба на лични податоци на тројца лекари

Во Центар - 04.10.2023

Основното јавно обвинителство Скопје до надлежниот суд поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно физичко и едно правно лице, кои се обвинети за три кривични дела „злоупотреба на лични податоци“.

Фирма во Македонија рекламирала чаеви користејќи лажно имиња на тројца лекари

Опсервер - 04.10.2023

Скопското обвинителство до надлежниот суд поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно физичко лице и фирма, кои се обвинети за злоупотреба на лични податоци, односно рекламирале чаеви притоа лажно користејќи имиња на лекари.

Продавал чаеви со лажни слики – Газда(34) и неговата фирма ќе одговараат за злоупотреба на лични податоци на тројца ...

ММС - 04.10.2023

Основното јавно обвинителство Скопје до надлежниот суд поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно физичко и едно правно лице, кои се обвинети за три кривични дела „злоупотреба на лични податоци“.

34-годишник и неговата фирма ќе одговараат за злоупотреба на лични податоци на тројца лекари

еМагазин - 04.10.2023

Основното јавно обвинителство Скопје до надлежниот суд поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно физичко и едно правно лице, кои се обвинети за три кривични дела „злоупотреба на лични податоци“.

Фирма во Македонија рекламирала чаеви користејќи лажно имиња на тројца лекари

Скопје1 - 04.10.2023

Скопското Обвинителство до надлежниот суд поднесе предлог за издавање казнен налог против едно физичко лице и фирма, кои се обвинети за злоупотреба на лични податоци, односно рекламирале чаеви притоа лажно користејќи имиња на лекари.

Кој го злоупотреби ликот на доктор Пановски – сторителот е фатен и доби парична казна

Скопје1 - 04.10.2023

Основното јавно обвинителство Скопје до надлежниот суд поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно физичко и едно правно лице, кои се обвинети за три кривични дела – Злоупотреба на лични податоци од член 149 од Кривичниот законик.