TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Почна реконструкцијата на 110kV далекувод ТС Штип - ТС Овче Поле

Фактор - 04.03.2021

АД МЕПСО ја започна реконструкцијата на 110 кВ далекувод „ТС Штип-ТС Овче Поле“. Станува збор за капитален инфраструктурен проект за изградба на нов далекувод на постоечката траса од стариот далекувод што е во функција од 1960 година.

Почна изградбата на нов далновод Штип-Овче Поле, инвестиција од над 15 милиони евра

Мета - 04.03.2021

Започна да се гради новиот далновод, на постојната траса од стариот, кој ги поврзува трафостаниците Штип и Овче Поле. Далноводот Штип-Овче Поле е новата, значајна инвестиција на Македонскиот електропреносен систем оператор, МЕПСО, од која ќе има ...

Бочварски: Инвестициите во електро преносниот систем се од клучно значење за севкупниот економски развој на државата

Локално - 04.03.2021

Министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски на денешното означување на почетокот на изградбата на далекуводот Штип – Овче Поле, изјави дека во услови кога со децении ништо не е инвестирано во преносната мрежа, оваа Влада, заедно со стручниот ...

Почна реконструкцијата на 110-киловолтниот делекувод Штип-Овче Поле

24Инфо - 04.03.2021

АД МЕПСО денеска започна со реконструкција на основниот 110 киловолтен далекувод од Штип до Овче Поле во дложина од 17,88 километри, вреден 1,41 милион евра што треба да биде готов до крајот на октомври годинава.

Почнува изградбата на далекуводот Штип – Овче Поле

Бизнис Вести - 04.03.2021

Претседателот на Владата Зоран Заев денеска заедно со министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, генералниот директор на МЕПСО Куштрим Рамадани и претставникот на Европската банка за обнова и развој за Северна Македонија Анди Аранитаси ќе ...

Почнува изградбата на далекуводот Штип – Овче Поле

Независен - 04.03.2021

Претседателот на Владата Зоран Заев денеска заедно со министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, генералниот директор на МЕПСО Куштрим Рамадани и претставникот на Европската банка за обнова и развој за Северна Македонија Анди Аранитаси ќе ...

Почнува изградбата на далекуводот Штип – Овче Поле

24Инфо - 04.03.2021

Претседателот на Владата Зоран Заев денеска заедно со министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, генералниот директор на МЕПСО Куштрим Рамадани и претставникот на Европската банка за обнова и развој за Северна Македонија Анди Аранитаси ќе ...

ВО ЖИВО: Почеток на изградба на далекуводот Штип – Овче Поле

Слободен Печат - 04.03.2021

Премиерот Зоран Заев заедно со министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, генералниот директор на МЕПСО Куштрим Рамадани и претставникот на Европската банка за обнова и развој за Северна Македонија Анди Аранитаси ќе присуствуваат на ...

Почнува изградбата на далекуводот Штип – Овче Поле

Опсервер - 04.03.2021

– Претседателот на Владата Зоран Заев денеска заедно со министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, генералниот директор на МЕПСО Куштрим Рамадани и претставникот на Европската банка за обнова и развој за Северна Македонија Анди Аранитаси ќе ...

Почнува изградбата на далекуводот Штип – Овче Поле

Вечер Прес - 04.03.2021

Претседателот на Владата Зоран Заев денеска заедно со министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, генералниот директор на МЕПСО Куштрим Рамадани и претставникот на Европската банка за обнова и развој за Северна Македонија Анди Аранитаси ќе ...

Почнува изградбата на далекуводот Штип – Овче Поле

MakPress - 04.03.2021

Претседателот на Владата Зоран Заев денеска заедно со министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, генералниот директор на МЕПСО Куштрим Рамадани и претставникот на Европската банка за обнова и развој за Македонија Анди Аранитаси ќе присуствува ...

(ВО ЖИВО) Почеток на изградба на далекуводот Штип-Овче Поле

Бриф - 04.03.2021

Премиерот Зоран Заев заедно со министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, генералниот директор на МЕПСО Куштрим Рамадани и претставникот на Европската банка за обнова и развој за Северна Македонија Анди Аранитаси ќе присуствуваат на ...

Почна реконструкцијата на 110-киловолтниот делекувод Штип-Овче Поле

Слободен Печат - 04.03.2021

АД МЕПСО денеска започна со реконструкција на основниот 110 киловолтен далекувод од Штип до Овче Поле во дложина од 17,88 километри, вреден 1,41 милион евра што треба да биде готов до крајот на октомври годинава.

Почна реконструкцијата на 110-киловолтниот делекувод Штип-Овче Поле

Канал5 - 04.03.2021

АД МЕПСО денеска започна со реконструкција на основниот 110 киловолтен далекувод од Штип до Овче Поле во дложина од 17,88 километри, вреден 1,41 милион евра што треба да биде готов до крајот на октомври годинава.

Почна реконструкцијата на 110-киловолтниот делекувод Штип-Овче Поле

iPortal - 04.03.2021

АД МЕПСО денеска започна со реконструкција на основниот 110 киловолтен далекувод од Штип до Овче Поле во дложина од 17,88 километри, вреден 1,41 милион евра што треба да биде готов до крајот на октомври годинава.

Почна реконструкцијата на 110-киловолтниот делекувод Штип-Овче Поле

Независен - 04.03.2021

АД МЕПСО денеска започна со реконструкција на основниот 110 киловолтен далекувод од Штип до Овче Поле во дложина од 17,88 километри, вреден 1,41 милион евра што треба да биде готов до крајот на октомври годинава.

Почна реконструкцијата на 110-киловолтниот делекувод Штип-Овче Поле

Кајгана - 04.03.2021

Скопје, 4 март 2021 (МИА) – АД МЕПСО денеска започна со реконструкција на основниот 110 киловолтен далекувод од Штип до Овче Поле во дложина од 17,88 километри, вреден 1,41 милион евра што треба да биде готов до крајот на октомври годинава.

Заев и Бочварски на изградбата на далекуводот Штип-Овче Поле: За просперитетна економија инвестираме во енергетската ...

24Инфо - 04.03.2021

„Изградбата на далекуводот Штип – Овче Поле, е само дел од инвестицискиот циклус за ревитализација на електро-преносната мрежа на Република Северна Македонија. Истиот опфаќа реконструкција и изградба на шест 110 киловолтни далекуводи.

Се реконструира 110 киловолтниот далекувод од Штип до Овче Поле

+инфо - 04.03.2021

АД МЕПСО во овој проект вложува 1,41 милион евра, а инвестицијата е поддржана со средствата од заемот од ЕБОР од 25 000 000 евра АД МЕПСО денеска започна со реконструкција на основниот 110 киловолтен далекувод од Штип до Овче Поле во дложина од ...

Почна реконструкцијата на 110-киловолтниот делекувод Штип-Овче Поле

MakPress - 04.03.2021

АД МЕПСО денеска започна со реконструкција на основниот 110 киловолтен далекувод од Штип до Овче Поле во дложина од 17,88 километри, вреден 1,41 милион евра што треба да биде готов до крајот на октомври годинава.

Инвестираме во енергетската инфраструктура и се поврзуваме со регионот

Н.Македонија - 04.03.2021

Изградбата на далекуводот Штип-Овче Поле, е само дел од инвестицискиот циклус за ревитализација на електро-преносната мрежа на Република Северна Македонија. Истиот опфаќа реконструкција и изградба на шест 110 киловолтни далекуводи.

Почна реконструкцијата на 110-киловолтниот делекувод Штип-Овче Поле

Вечер Прес - 04.03.2021

АД МЕПСО денеска започна со реконструкција на основниот 110 киловолтен далекувод од Штип до Овче Поле во дложина од 17,88 километри, вреден 1,41 милион евра што треба да биде готов до крајот на октомври годинава.

Заев и Бочварски на изградбата на далекуводот Штип-Овче Поле

Скопје1 - 04.03.2021

„Изградбата на далекуводот Штип – Овче Поле, е само дел од инвестицискиот циклус за ревитализација на електро-преносната мрежа на Република Северна Македонија. Истиот опфаќа реконструкција и изградба на шест 110 киловолтни далекуводи.