TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Прекрасна вечер на „Охридско лето“ со ансамблот „Дорико“

Слободен Печат - 22.07.2019

Концертната програма ја сочинуваа сонати, како и арии и дуети од оперите на барокниот великан Хендл Со посебен пиетет кон музиката на големиот германски композитор Георг Фридрих Хендл кој заедно со Јохан Себастијан Бах се најзначајните претставници ...

Ансамблот „Дорико“ со oмаж на Георг Фридрих Хендл на „Охридско лето“

Слободен Печат - 21.07.2019

Музичката програма на фестивалот „Охридско лето“ продолжува вечерва во 21 часот во црквата „Света Софија“ со концерт на ансамблот „Дорико“ од Италија кој ќе приреди oмаж на Георг Фридрих Хендл.

Барокна вечер на „Охридско лето“ со членовите на ансамблот „Дорико“

Опсервер - 21.07.2019

Програмата на годинешното фестивалско издание на „Охридско лето“ продолжува со концертот на барокниот ансамбл „Дорико“, составен од уметниците Даниела Нуцоли – мецосопран/виолина, тенорот Раул Хернандез, Клодиана Бабо – барокна виолина, Франческо ...

Прекрасна вечер со ансамблот „Дорико“ и делата на Хендл во Св.Софија

Вечер - 22.07.2019

Со посебен пиетет кон музиката на големиот германски композитор Георг Фридрих Хендл кој заедно со Јохан Себастијан Бах се најзначајните претставници на музичкиот барок, ансамблот „Дорико“ од Италија синоќа на фестивалот „Охридско лето“ приреди Омаж ...

Барокна вечер на „Охридско лето“ со „Дорико“

+инфо - 21.07.2019

Програмата на годинешното фестивалско издание на „Охридско лето“ продолжува со концертот на барокниот ансамбл „Дорико“, составен од уметниците Даниела Нуцоли – мецосопран/виолина, тенорот Раул Хернандез, Клодиана Бабо – барокна виолина, Франческо ...

„Дорико“ на „Охридско лето“ приреди Омаж на Хендл

А1 On - 22.07.2019

Со посебен пиетет кон музиката на големиот германски композитор Георг Фридрих Хендл кој заедно со Јохан Себастијан Бах се најзначајните претставници на музичкиот барок, ансамблот „Дорико“ од Италија синоќа на фестивалот „Охридско лето“ приреди Омаж ...

Барокна вечер на „Охридско лето“ со членовите на ансамблот „Дорико“

1tv - 21.07.2019

Програмата на годинешното фестивалско издание на „Охридско лето“ продолжува со концертот на барокниот ансамбл „Дорико“, составен од уметниците Даниела Нуцоли – мецосопран/виолина, тенорот Раул Хернандез, Клодиана Бабо – барокна виолина, Франческо ...

Ансамблот „Дорико“ вечерва на „Охридско лето“

OhridNews - 21.07.2019

Во рамки на фестивалот „Охридско лето“, вечерва, со почеток во 21 часот, во црквата Св. Софија, концерт ќе одржи Ансамблот „Дорико“: Даниела Нуцоли- мецосопран/виолина, Клодиана Бабо- барокна виолина, Франческо Алесандро де Феличе-виолончело, ...

Италијанскиот ансамбл „Дорико“ на Охридско лето

Макфакс - 21.07.2019

Музичката програма на фестивалот Охридско лето продолжува вечерва во 21 часот во црквата „Света Софија“ со концерт на ансамблот „Дорико“ од Италија кој ќе приреди омаж на Георг Фридрих Хендл.

Барокна вечер на „Охридско лето“ со членовите на ансамблот „Дорико“

24 Вести - 21.07.2019

Програмата на годинешното фестивалско издание на „Охридско лето“ продолжува со концертот на барокниот ансамбл „Дорико“, составен од уметниците Даниела Нуцоли – мецосопран/виолина, тенорот Раул Хернандез, Клодиана Бабо – барокна виолина, Франческо ...

Италијанскиот ансамбл „Дорико“ на Охридско лето

Centar - 21.07.2019

Музичката програма на фестивалот Охридско лето продолжува вечерва во 21 часот во црквата „Света Софија“ со концерт на ансамблот „Дорико“ од Италија кој ќе приреди омаж на Георг Фридрих Хендл.

Барокна вечер на „Охридско лето“ со членовите на ансамблот „Дорико“

MakPress - 21.07.2019

Програмата на годинешното фестивалско издание на „Охридско лето“ продолжува со концертот на барокниот ансамбл „Дорико“, составен од уметниците Даниела Нуцоли – мецосопран/виолина, тенорот Раул Хернандез, Клодиана Бабо – барокна виолина, Франческо ...

Барокна вечер на „Охридско лето“ со членовите на ансамблот „Дорико“

А1 On - 22.07.2019

Програмата на годинешното фестивалско издание на „Охридско лето“ продолжува со концертот на барокниот ансамбл „Дорико“, составен од уметниците Даниела Нуцоли – мецосопран/виолина, тенорот Раул Хернандез, Клодиана Бабо – барокна виолина, Франческо ...

Италијанскиот ансамбл „Дорико“ на Охридско лето

Н.Македонија - 21.07.2019

Музичката програма на фестивалот Охридско лето продолжува вечерва во 21 часот во црквата „Света Софија“ со концерт на ансамблот „Дорико“ од Италија кој ќе приреди омаж на Георг Фридрих Хендл.

Ансамблот „Дорико“ со Омаж на Георг Фридрих Хендл на „Охридско лето“

Канал5 - 21.07.2019

Музичката програма на фестивалот „Охридско лето“ продолжува вечерва во 21 часот во црквата „Света Софија“ со концерт на ансамблот „Дорико“ од Италија кој ќе приреди Омаж на Георг Фридрих Хендл.