TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

За осум месеци изгубени близу 16.000 работни места, само во октомври над илјада

Вечер Прес - 23.11.2020

Во октомври првпат од почетокот на годинава Агенцијата за вработување регистрира раст и на бројот и на пасивните баратели на работа. Во октомври како „други лица кои бараат работа“ се пријавени 85.932 граѓани, што е за околу 3,5 илјади повеќе ...

Меѓу невработените во тетовско 11 лекари и 252 медицински техничари

Сител - 23.11.2020

Од вкупниот број на невработени на тетовското подрачје неколку стотини се медицински сестри-техничари како и доктори. Според податоците на Центарот за вработување во Тетово станува збор за луѓе кои се водат како активни баратели на работа.

Меѓу невработените во тетовско 11 лекари и 252 медицински техничари

еМагазин - 23.11.2020

Од вкупниот број на невработени на тетовското подрачје неколку стотини се медицински сестри-техничари како и доктори. Според податоците на Центарот за вработување во Тетово станува збор за луѓе кои се водат како активни баратели на работа.

Меѓу невработените во тетовско 11 лекари и 252 медицински техничари

Канал5 - 23.11.2020

Од вкупниот број на невработени на тетовското подрачје неколку стотини се медицински сестри-техничари како и доктори. Според податоците на Центарот за вработување во Тетово станува збор за луѓе кои се водат како активни баратели на работа.

Меѓу невработените во тетовско 11 лекари и 252 медицински техничари

4NEWS - 23.11.2020

Од вкупниот број на невработени на тетовското подрачје неколку стотини се медицински сестри-техничари како и доктори. Според податоците на Центарот за вработување во Тетово станува збор за луѓе кои се водат како активни баратели на работа.

Во Тетово невработени 11 лекари и 252 медицински техничари

Press24 - 23.11.2020

Од вкупниот број на невработени на тетовското подрачје неколку стотини се медицински сестри-техничари како и доктори. Според податоците на Центарот за вработување во Тетово станува збор за луѓе кои се водат како активни баратели на работа.