TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ИСЧЕЗНАТИОТ ПРВ ТЕКСТ НА МАКЕДОНСКАТА ГРАМАТИКА ОД 1946 ГОДИНА НА РУСИНОТ БЕРНШТEЈН ПРОНАЈДЕН ВО МОСКВА ОД ЈАПОНСКИ ...

Сакам да кажам - 16.05.2018

Јапонскиот професор Мотоки Номачи во Градскиот архив на Москва ја пронашол Граматиката на македонскиот јазик, напишана во 1946-47 година од рускиот професор Самуил Борисович Бернштејн, која никогаш не била објавена и се сметала за исчезната 70 ...

Меѓународна научна манифестација „Македонистички денови во МАНУ“

Канал5 - 16.05.2018

Меѓународна научна манифестација „Македонистички денови во МАНУ“ се одржува денеска и утре во Скопје. Во организација на Истражувачкиот центар за ареална лингвистика (ИЦАЛ) и Македонската академија на науките и уметностите.

Македонистички денови во МАНУ

Курир - 16.05.2018

Меѓународна научна манифестација „Македонистички денови во МАНУ“ ќе се одржи денеска и утре во Скопје, во организација на Истражувачкиот центар за ареална лингвистика (ИЦАЛ) и Македонската академија на науките и уметностите.

Меѓународна научна манифестација: Македонистички денови во МАНУ

Вечер - 15.05.2018

Во Македонската академија на науките и уметностите, на 16 и 17 мај, ќе се одржи Меѓународната научна манифестација “Македонистички денови во МАНУ”. Научната манифестација, ќе започне утре, со почеток од 10 часот, а на свеченото отворање поздравна ...

Изчезната македонска граматика пронајдена од јапонски професор

Студенти - 16.05.2018

Јапонскиот професор Мотоки Номачи во Градскиот архив на Москва ја пронашол Граматиката на македонскиот јазик, напишана во 1947 година од рускиот професор Самуил Борисович Бернштејн, која никогаш не била објавена и се сметала за исчезната 70 години.

Меѓународна научна манифестација „Македонистички денови во МАНУ“

А1 On - 16.05.2018

Меѓународна научна манифестација „Македонистички денови во МАНУ“ се одржува денеска и утре во Скопје, во организација на Истражувачкиот центар за ареална лингвистика (ИЦАЛ) и Македонската академија на науките и уметностите.

Македонистички денови во МАНУ

Канал5 - 16.05.2018

Меѓународна научна манифестација „Македонистички денови во МАНУ“ ќе се одржи денеска и утре во Скопје, во организација на Истражувачкиот центар за ареална лингвистика (ИЦАЛ) и Македонската академија на науките и уметностите.

„Македонистички денови во МАНУ“

CivilMedia - 16.05.2018

Меѓународна научна манифестација „Македонистички денови во МАНУ“ се одржува денеска и утре во Скопје, во организација на Истражувачкиот центар за ареална лингвистика (ИЦАЛ) и Македонската академија на науките и уметностите.

Македонистички денови во МАНУ

Н.Македонија - 16.05.2018

Меѓународната научна манифестација „Македонистички денови во МАНУ“ се одржа деновиве во Скопје, во организација на Истражувачкиот центар за ареална лингвистика (ИЦАЛ) и Македонската академија на науките и уметностите.

Македонистички денови во МАНУ

А1 On - 16.05.2018

Меѓународна научна манифестација „Македонистички денови во МАНУ“ ќе се одржи денеска и утре во Скопје, во организација на Истражувачкиот центар за ареална лингвистика (ИЦАЛ) и Македонската академија на науките и уметностите.

Македонистички денови во МАНУ

Сител - 16.05.2018

Меѓународна научна манифестација „Македонистички денови во МАНУ“ ќе се одржи денеска и утре во Скопје, во организација на Истражувачкиот центар за ареална лингвистика (ИЦАЛ) и Македонската академија на науките и уметностите.

Македонистички денови во МАНУ

Студенти - 16.05.2018

Меѓународна научна манифестација „Македонистички денови во МАНУ“ ќе се одржи денеска и утре во Скопје, во организација на Истражувачкиот центар за ареална лингвистика (ИЦАЛ) и Македонската академија на науките и уметностите.