TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ДЕНЕСКА СЕ СЛАВИ СВ. АПОСТОЛ ЕРМА: Беше богат, но заради гревови на своите синови западна во тешка сиромаштија

Денешен - 13.06.2024

Денеска е 31 мај (по стар стил) и се слави Светиот апостол Ерма. Еден од седумдесетте. Се спомнува во Посланието на светиот Апостол Павле до Римјаните (16, 14). Родум беше Грк, но долго време живееше во Рим.

КАЛЕНДАР НА МПЦ: Денеска е Св. апостол Ерма

Денешен - 13.06.2020

Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 31 мај. Денеска е Св. апостол Ерма. Свети Ерма е еден од 70-те Христови апостоли. По род бил Грк, а долго живеел во Рим. Го спомнува апостол Павле во Посланието до Римјаните.

Денеска е Св. апостол Ерма

Курир - 12.06.2024

Свети Ерма е еден од 70-те Христови апостоли. По род бил Грк, а долго живеел во Рим. Го спомнува апостол Павле во Посланието до Римјаните. За неговиот живот добиваме некои податоци и од неговата книга Пастир, која е зачувана до денес.