TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Откриена црна дупка во центарот на нашата галаксија која го искривува просторот и времето

Иновативност - 29.11.2023

Супер масивната црна дупка во центарот на нашата галаксија, Sagittarius A*, се врти брзо и го менува просторот и времето околу себе, покажа едно ново истражување. Простор-време е четиридимензионален континуум кој опишува како го гледаме просторот, ...

Научниците открија дека црната дупка во центарот на Млечниот Пат ги искривува просторот и времето

Независен - 29.11.2023

Супермасивната црна дупка во центарот на нашата галаксија, Стрелец А*, брзо се врти и го менува простор-времето околу неа, покажа новото истражување. Време-просторот е четиридимензионален континуум кој опишува како го гледаме просторот, спојувајќи ...

Откриено дека црната дупка во центарот на Млечниот Пат ги искривува времето и просторот

Кајгана - 29.11.2023

Супермасивната црна дупка во центарот на нашата галаксија, Sagittarius A*, брзо се врти и го менува простор-времето околу неа, покажа новото истражување. Простор-времето е четиридимензионален континуум кој опишува како го гледаме просторот, ...