TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

И денеска висока загаденост на воздухот во Скопје

Алсат-М - 09.12.2019

Во болницата Козле моментално лежат 75 деца, а десетина други секојдневно се под терапија во дневната амбуланта. Директорот на Козле, д-р Андоновски вели дека овој број на деца е вообичаен за овој период од годината.

Србија: Од загаден воздух годишно умираат 3.600 луѓе

Сител - 09.12.2019

Шефот на канцеларијата на Светската здравствена организација за Србија, Маријан Ивануша рече дека годишно умираат 3.600 луѓе како резултат на ефектите од загадувањето на воздухот во таа држава.

Зими на опасно живеење

Призма - 09.12.2019

Убав празничен неделен ден. Се враќаме во Скопје по кусиот обид да го искористиме можеби последното зимско сонце годинава. Некој во автомобилот констатира дека и во градот е прекрасно времето. Не беше тешко сите да се согласиме со оваа констатација.

Аерозагадувањето придонесува за забавување на психо-моторниот развој и намалено ниво на интелигенција кај децата

Деца - 09.12.2019

Аерозагадувањето е наречено тивок убиец Аерозагадувањето може да го оштети развојот на мозокот на децата, особено да предизвика оштетување на когнитивните функции во текот на животот. Многу студии покажале дека изложувањето на штетните ПМ-честички ...

(Фото) во близина на струмичката болница забележано огромно загадување на воздухот денеска!

Струмица Денес - 08.12.2019

Утрово повеќе наши читатели ни испратија фотографии на кои се гледа огромно загадување на воздухот во Струмица. Загадувачот се наоѓа во близина на струмичката болница! Читателите напишаа дека ова не се случува само денеска, туку секојдневно и се ...

Њујорк Тајмс: Скопје е загадено како да е во масовните пожари во Калифорнија во кои загинаа 85 луѓе и изгореа 19.000 ...

Скопје инфо - 07.12.2019

Воздухот во Скопје бил презагаден, како во Калифорнија кога има масовни пожари, пишува Њујорк Тајмс. Во анализата на Њујорк тајмс се опфатени полошите од ПМ честичките, оние од 2,5. Според американската државна агенција за заштита на околината, ...

Србија: Од загаден воздух годишно умираат 3.600 луѓе

ТВ21 - 09.12.2019

Шефот на канцеларијата на Светската здравствена организација за Србија, Маријан Ивануша рече дека годишно умираат 3.600 луѓе како резултат на ефектите од загадувањето на воздухот во таа држава.

Во Србија од загаден воздух годишно умираат 3.600 луѓе

Република - 09.12.2019

Шефот на канцеларијата на Светската здравствена организација за Србија, Маријан Ивануша рече дека годишно умираат 3.600 луѓе како резултат на ефектите од загадувањето на воздухот во таа држава.

Србија: Од загаден воздух годишно умираат 3.600 луѓе

Опсервер - 09.12.2019

Шефот на канцеларијата на Светската здравствена организација за Србија, Маријан Ивануша рече дека годишно умираат 3.600 луѓе како резултат на ефектите од загадувањето на воздухот во таа држава.

Србија: Од загаден воздух годишно умираат 3.600 луѓе

Локално - 09.12.2019

Шефот на канцеларијата на Светската здравствена организација за Србија, Маријан Ивануша рече дека годишно умираат 3.600 луѓе како резултат на ефектите од загадувањето на воздухот во таа држава.

Србија: Од загаден воздух годишно умираат 3.600 луѓе

4NEWS - 09.12.2019

Шефот на канцеларијата на Светската здравствена организација за Србија, Маријан Ивануша рече дека годишно умираат 3.600 луѓе како резултат на ефектите од загадувањето на воздухот во таа држава.

Годишно умираат 3.600 луѓе од загадувањето на воздухот во Србија

iPortal - 09.12.2019

Шефот на канцеларијата на Светската здравствена организација за Србија, Маријан Ивануша рече дека годишно умираат 3.600 луѓе како резултат на ефектите од загадувањето на воздухот во таа држава.

Во Србија од загаден воздух годишно умираат 3.600 луѓе

24Инфо - 09.12.2019

Шефот на канцеларијата на Светската здравствена организација за Србија, Маријан Ивануша рече дека годишно умираат 3.600 луѓе како резултат на ефектите од загадувањето на воздухот во таа држава.

Во Србија од загаден воздух годишно умираат 3.600 луѓе

Нетпрес - 09.12.2019

Шефот на канцеларијата на Светската здравствена организација за Србија, Маријан Ивануша рече дека годишно умираат 3.600 луѓе како резултат на ефектите од загадувањето на воздухот во таа држава.

Србија: Од загаден воздух годишно умираат 3.600 луѓе

А1 On - 09.12.2019

Шефот на канцеларијата на Светската здравствена организација за Србија, Маријан Ивануша рече дека годишно умираат 3.600 луѓе како резултат на ефектите од загадувањето на воздухот во таа држава.

Србија: Од загаден воздух годишно умираат 3.600 луѓе

Слободен Печат - 09.12.2019

Според податоците и анализите на СЗО, седум милиони луѓе умираат годишно од загадување на воздухот ширум светот, од кои половина милион луѓе во Европа. Шефот на канцеларијата на Светската здравствена организација за Србија, Маријан Ивануша рече дека ...

Србија: Од загаден воздух годишно умираат 3.600 луѓе

MakPress - 09.12.2019

Шефот на канцеларијата на Светската здравствена организација за Србија, Маријан Ивануша рече дека годишно умираат 3.600 луѓе како резултат на ефектите од загадувањето на воздухот во таа држава.