TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Азески на средба со Маричиќ: Бизнисот бара департизација на институциите за олеснување на преговарачкиот процес со ЕУ

Centar - 25.11.2022

Делегација на Стопанската комора на Северна Македонија, предводена од претседателот Бранко Азески денеска имаше работна средба со заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања, Бојан Маричиќ на која се разговараше за зајакнување на ...

Азески-Маричиќ: Бизнисот бара департизација на институциите за олеснување на преговарачкиот процес со ЕУ

Макфакс - 25.11.2022

Делегација на Стопанската комора, предводена од претседателот Бранко Азески денеска имаше работна средба со заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања, Бојан Маричиќ на која се разговараше за зајакнување на соработката на полето ...

Азески на средба со Маричиќ: Бизнисот бара департизација на институциите за олеснување на преговарачкиот процес со ЕУ

Фактор - 25.11.2022

Делегација на Стопанската комора на Северна Македонија, предводена од претседателот Бранко Азески денеска имаше работна средба со заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања, Бојан Маричиќ на која се разговараше за зајакнување на ...

Азески на средба со Маричиќ: Бизнисот бара департизација на институциите за олеснување на преговарачкиот процес со ЕУ

Бизнис Вести - 25.11.2022

Делегација на Стопанската комора на Северна Македонија, предводена од претседателот Бранко Азески денеска имаше работна средба со заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања, Бојан Маричиќ на која се разговараше за зајакнување на ...

Азески на средба со Маричиќ: Бизнисот бара департизација на институциите

Независен - 25.11.2022

Делегација на Стопанската комора на Северна Македонија, предводена од претседателот Бранко Азески денеска имаше работна средба со заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања, Бојан Маричиќ на која се разговараше за зајакнување на ...

Бизнисот бара департизација на институциите за олеснување на преговарачкиот процес со ЕУ

Бизнис Вести - 25.11.2022

Вицепремиерот задолжен за европски прашања Бојан Маричиќ денеска имаше работна средба со делегација на Стопанската комора на Северна Македонија, предводена од нејзиниот претседател Бранко Азески, на која се разговараше за зајакнување на соработката ...

Бизнисот бара департизација на институциите за олеснување на преговарачкиот процес со ЕУ

Опсервер - 25.11.2022

Вицепремиерот задолжен за европски прашања Бојан Маричиќ денеска имаше работна средба со д елегација на Стопанската комора на Северна Македонија, предводена од нејзиниот претседател Бранко Азески, на која се разговараше за зајакнување на соработката ...

Бизнисот бара департизација на институциите за олеснување на преговарачкиот процес со ЕУ

Канал5 - 25.11.2022

Тој истакна дека е потребна департизација на институциите, а како пример го наведе Државниот завод за статистика, кој, како што реќе, има клучна улога во оценката на реалните параметри на државата.

Бизнисот бара департизација на институциите за олеснување на преговарачкиот процес со ЕУ

MakPress - 25.11.2022

Вицепремиерот задолжен за европски прашања Бојан Маричиќ денеска имаше работна средба со делегација на Стопанската комора на Македонија, предводена од нејзиниот претседател Бранко Азески, на која се разговараше за зајакнување на соработката на ...

Азески на средба со Маричиќ: Бизнисот бара департизација на институциите за олеснување на преговарачкиот процес со ЕУ

24Инфо - 25.11.2022

Делегација на Стопанската комора на Северна Македонија, предводена од претседателот Бранко Азески денеска имаше работна средба со заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања, Бојан Маричиќ на која се разговараше за зајакнување на ...

Бизнисот бара департизација на институциите за олеснување на преговарачкиот процес со ЕУ

МКД - 25.11.2022

Вицепремиерот задолжен за европски прашања Бојан Маричиќ денеска имаше работна средба со делегација на Стопанската комора на Северна Македонија, предводена од нејзиниот претседател Бранко Азески, на која се разговараше за зајакнување на соработката ...

НА БИЗНИСОТ МУ ТРЕБА ДЕПАРТИЗИРАНА ДРЖАВА Бранко Азески на средба со Бојан Маричиќ

+инфо - 25.11.2022

На средбата Азески потенцираше дека Комората има клучна улога во процесот на преговорите со ЕУ, имајќи предвид дека транспонирањето на регулативата и обврските кои ќе се преземат треба да ги имлементираат самите компании.

Бизнисот бара департизација на институциите за олеснување на преговарачкиот процес со ЕУ

Бриф - 25.11.2022

Вицепремиерот задолжен за европски прашања Бојан Маричиќ денеска имаше работна средба со делегација на Стопанската комора на Северна Македонија, предводена од нејзиниот претседател Бранко Азески, на која се разговараше за зајакнување на соработката ...

Азески - Маричиќ: Бизнисот бара департизација на институциите за олеснување на преговарачкиот процес со ЕУ

Точка - 25.11.2022

Делегација на Стопанската комора, предводена од претседателот Бранко Азески денеска имаше работна средба со заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања, Бојан Маричиќ на која се разговараше за зајакнување на соработката на полето ...

Азески на средба со Маричиќ: Бизнисот бара департизација на институциите за олеснување на преговарачкиот процес со ЕУ

Нетпрес - 25.11.2022

Делегација на Стопанската комора на Северна Македонија, предводена од претседателот Бранко Азески денеска имаше работна средба со заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања, Бојан Маричиќ на која се разговараше за зајакнување на ...

Азески-Маричиќ: Бизнисот бара департизација на институциите за олеснување на преговарачкиот процес со ЕУ

MTM - 25.11.2022

Делегација на Стопанската комора, предводена од претседателот Бранко Азески, денеска имаше работна средба со заменик-претседателот на Владата задолжен за европски прашања, Бојан Маричиќ, на која се разговараше за зајакнување на соработката на полето ...

Бизнисот бара департизација на институциите за олеснување на преговарачкиот процес со ЕУ

Lider - 25.11.2022

Вицепремиерот задолжен за европски прашања Бојан Маричиќ денеска имаше работна средба со делегација на Стопанската комора на Македонија, предводена од нејзиниот претседател Бранко Азески, на која се разговараше за зајакнување на соработката на ...

Азески на средба со Маричиќ: Бизнисот бара департизација на институциите за олеснување на преговарачкиот процес со ЕУ

Иновативност - 25.11.2022

Делегација на Стопанската комора на Северна Македонија, предводена од претседателот Бранко Азески денеска имаше работна средба со заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања, Бојан Маричиќ на која се разговараше за зајакнување на ...