TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Sience X“: „Кралицата на Охридското Езеро“

Zoom - 18.11.2023

„Кралицата на Охридското Езеро“: Борба да се спаси балканската пастрмка Покрај живописните брегови на Охридското Езеро, забрзано се одвиваат активностите во мрестилиштето Лин во Албанија, додека експертски тим се подготвува за испуштање на ...

Кралицата на Охридското Езеро: борба за спас на пастрмката

Трн - 17.11.2023

Покрај живописните брегови на Охридското Езеро, во мрестилиштето „Лин“ во албанскиот Поградец, се работи со полна пареа додека тим од професионалци се борат за ослободување на последната серија на новоомрестената пастрмка оваа сезона.

„Sience X“: „Кралицата на Охридското Езеро“

Канал5 - 18.11.2023

„Кралицата на Охридското Езеро“: Борба да се спаси балканската пастрмка „Sience X“ „Кралицата на Охридското Езеро“: Борба да се спаси балканската пастрмка Покрај живописните брегови на Охридското Езеро, забрзано се одвиваат активностите во ...

Борба да се спаси охридската пастрмка – кралицата на Охридското Езеро

Н.Македонија - 18.11.2023

Извор: „Сајенс Екс“ Покрај живописните брегови на Охридското Езеро, забрзано се одвиваат активностите во мрестилиштето Лин во Албанија, додека експертски тим се подготвува за испуштање на последните младици пастрмка за оваа сезона.

Порталот „Sience X“ објави сторија посветена на ендемичниот вид охридска пастрмка: „Кралицата на Охридското Езеро“

OhridNews - 18.11.2023

Научниот портал „Sience X“ објави сторија посветена на ендемичниот вид охридска пастрмка, за нејзиниот мрест во мрестилиштето кај Лин, во Република Албанија под наслов „Кралицата на Охридското Езеро“: Борба да се спаси балканската пастрмка“.

„Sience X“: „Кралицата на Охридското Езеро“

MakPress - 18.11.2023

Покрај живописните брегови на Охридското Езеро, забрзано се одвиваат активностите во мрестилиштето Лин во Албанија, додека експертски тим се подготвува за испуштање на последните младици пастрмка за оваа сезона.