TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ММФ препорачува прогресивно оданочување за опоравување на економиите

Сител - 08.04.2021

Прогресивниот данок повторно се враќа во игра. По препораките на ММФ државите да размислат за попрогресивно оданочување и повисок данок за побогатите фирми, со цел побрзо да закрепнат економиите, министерот за финансии открива - ќе има даночна ...

ММФ поддржува повисоки даноци за богатите фирми

Р.С.Европа - 08.04.2021

Богатите фирми кои добро се снајдоа за време на пандемијата би можеле да плаќаат повеќе даноци за да ги финансираат напорите за закрепнување, изјави директорката на Меѓународниот монетарен фонд Кристалина Георгиева, најавувајќи ја нејзината Глобална ...

ММФ поддржува повисоки даноци за богатите фирми

Алсат-М - 08.04.2021

Богатите фирми кои добро се снајдоа за време на пандемијата би можеле да плаќаат повеќе даноци за да ги финансираат напорите за закрепнување, изјави директорката на Меѓународниот монетарен фонд Кристалина Георгиева, најавувајќи ја нејзината Глобална ...