TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Охридското обвинителство го истражува регистрирањето на бугарското здружение „Цар Борис III“

Канал5 - 16.08.2022

Истражните органи ги испитуваат спорните здруженија. Охродското обвинителство по допрен глас го истражува регистрирањето на бугарското здружение цар Борис III во Охрид. Интерес на обвинителството во истрагата се евентуални пропусти при ...

До сега ниту една државна институција не реагираше за регистрација на здруженија со имињата на контроверзни историски личности

Телма

Бугарија регистрира здруженија во Македонија „на велико“ додека работната група од Правда договара кога да направи состанок

MakPress

Деновиве состанок на работната група за новиот Закон за здруженија и фондации

Сител

Деновиве состанок на работната група за новиот Закон за здруженија и фондации

Опсервер

Деновиве состанок на работната група за новиот Закон за здруженија и фондации

Канал5

Деновиве состанок на работната група за новиот Закон за здруженија и фондации

CivilMedia

Денешен 24Инфо Нетпрес OhridNews ТВ21 4NEWS 360 степени Сакам да кажам

Обвинителството ќе истражува дали има пропусти при регистрацијата на здружението „Цар Борис Трети“ од Охрид

360 степени - 16.08.2022

Издадена е наредба до Централниот регистар за обезбедување на целокупната документација поврзана со регистрацијата на здружението. Во соопштението од обвинителство нема назнаки на што се однесуваат наводите за евентуални пропусти при регистрацијата ...

Обвинителството поведе постапка по наводите за пропусти при регистрацијата на Здружението на граѓани „Цар Борис Трети“ во Охрид

Телма

ОЈО Охрид оформи предмет за евентуални пропусти при регистрацијата на Здружението „Цар Борис Трети“

Курир

ОЈО Охрид оформи предмет за евентуални пропусти при регистрацијата на Здружението „Цар Борис Трети“

Опсервер

ОЈО Охрид оформи предмет за евентуални пропусти при регистрацијата на Здружението „Цар Борис Трети“

Сител

ОЈО Охрид оформи предмет за евентуални пропусти при регистрацијата на Здружението „Цар Борис Трети”

24Инфо

Обвинителството отвори предмет за можни пропусти во регистрацијата на здружението „Цар Борис Трети”

Слободен Печат

Бриф Либертас Zoom Фокус Н.Македонија Република MakPress еМагазин

Поведена постапка за проверка на наводите за пропусти при регистрација на здружение на граѓани

А1 On - 16.08.2022

Основното јавно обвинителство Охрид извести дека денеска по допрен глас оформило предмет за да ги испита наводите за евентуални пропусти при регистрацијата на Здружението на граѓани „Цар Борис Трети“ – Охрид.

Обвинителството ќе го испитува регистрирањето на бугарските здруженија во Македонија

Макфакс

Обвинителството отвори предмети за регистрацијата на здруженијата „Цар Борис“ и „Иван Михајлов“

Фактор

ИМАЛО ЛИ ПРОПУСТИ ПРИ РЕГИСТРАЦИЈА НА ЗДРУЖЕНИЕТО „ЦАР БОРИС“ ВО ОХРИД? Јавното обвинителство оформи предмет по допрен глас

+инфо

Поведена постапка за проверка на наводите за пропусти при регистрација на здружение на граѓани

ТВ21

Обвинителството ќе го испитува регистрирањето на бугарските здруженија во Македонија

Press24

ОЈО Охрид: Поведена постапка за проверка на наводите за пропусти при регистрација на здружение

Канал5

Точка MTM

Секој може да поднесе иницијатива за забрана на работата на организациите пред јавен обвинител, предвидува Законот

MakPress - 15.08.2022

Постоечкиот Закон за здруженија и фондации дава можност секој да може да поднесе иницијатива за забрана на работата на организациите пред надлежен јавен обвинител. Во членот 66 од Законот за здруженија и фондации се наведува дека ако надлежниот ...

Секој може да поднесе иницијатива за забрана на работата на организациите пред јавен обвинител, предвидува Законот

Zoom

Секој може да поднесе иницијатива за забрана на работата на организациите пред јавен обвинител, предвидува Законот

Опсервер

Секој може да поднесе иницијатива за забрана на здружението „Ванчо Михајлов“

Независен

Според закон секој може да поднесе иницијатива за забрана на работата на организациите пред Обвинител

Локално

Секој може да поднесе иницијатива за забрана на работата на организациите пред јавен обвинител, предвидува Законот

ТВ21

Секој може да поднесе иницијатива за забрана на работата на организациите пред јавен обвинител, предвидува Законот

Бриф

+инфо Нетпрес