TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сијарто: Финска е виновна што не започнаа преговори со Скопје и Тирана

Deutsche Welle - 03.12.2019

Унгарскиот министер за надворешни работи Петер Сијарто ја обвини Финска дека е виновна што во текот на нејзиното претседавање со ЕУ ниту една земја не отворила преговарачко поглавје. Шефот на унгарската дипломатија ја обвинува Финска со процесот на ...

Вишеградската група очекува новата ЕК да го забрза процесот на проширување на ЕУ

Независен - 02.12.2019

Унгарскиот министер за внатрешни работи Петер Сијарто изјави дека Вишеградската група (В4) очекува новата Европска комисија да го забрза проширувањето на ЕУ. По средбата со колегите од В4 во Прага, тој изјави дека е едно од најголемите промашувања ...

Сијарто порача дека Вишеградскатата група бара забрзување на проширувањето на ЕУ

Нетпрес - 02.12.2019

Вишеградската група очекува дека новата Европска комисија ќе го забрза процесот на проширување на Еврпската унија , изјави во понеделникот во Прага унгарскиот министер за надворешни работи Петер Сијарто, критикувајаќи ја притоа Финска во чиешто ...

Сијарто: Финска направи огромен пропуст што не одобри започнување преговори со Северна Македонија и Албанија

Слободен Печат - 02.12.2019

Тој по средба со колеги од Чешка, Полска и Словачка на состанокот на земјите од Вишеградската група, изјави дека еден од „значајните пропусти" на Европската Комисија во заминување што во октомври не одобрила почеток на пристапни преговори со ...

Сијарто ја критикуваше Финска за проширувањето

Макфакс - 02.12.2019

Министерот за внатрешни работи на Унгарија, Петер Сијарто, ја критикуваше Финска, која претседава со ЕУ до крајот на декември, за тоа што не успеа да изврши притисок за проширување на ЕУ за време на нејзиниот мандат.

Сијарто ја критикуваше Финска поради проширувањето на ЕУ

24Инфо - 02.12.2019

Унгарскиот министер за внатрешни работи Петер Сијарто ја критикуваше Финска, која до крајот на месецов претседава со ЕУ, дека не успеа да изврши притисок за проширувањето на ЕУ за време на нејзиниот мандат.

Сијарто ја критикуваше Финска поради проширувањето на ЕУ

А1 On - 02.12.2019

Унгарскиот министер за внатрешни работи Петер Сијарто ја критикуваше Финска, која до крајот на месецов претседава со ЕУ, дека не успеа да изврши притисок за проширувањето на ЕУ за време на нејзиниот мандат.

Сијарто ја критикуваше Финска за проширувањето

Точка - 02.12.2019

Министерот за внатрешни работи на Унгарија, Петер Сијарто, ја критикуваше Финска, која претседава со ЕУ до крајот на декември, за тоа што не успеа да изврши притисок за проширување на ЕУ за време на нејзиниот мандат.

Сијарто ја критикуваше Финска поради проширувањето на ЕУ

CivilMedia - 02.12.2019

Унгарскиот министер за внатрешни работи Петер Сијарто ја критикуваше Финска, која до крајот на месецов претседава со ЕУ, дека не успеа да изврши притисок за проширувањето на ЕУ за време на нејзиниот мандат.

Сијарто ја критикуваше Финска поради проширувањето на ЕУ

Опсервер - 02.12.2019

Унгарскиот министер за внатрешни работи Петер Сијарто ја критикуваше Финска, која до крајот на месецов претседава со ЕУ, дека не успеа да изврши притисок за проширувањето на ЕУ за време на нејзиниот мандат.

Сијарто ја критикуваше Финска поради проширувањето на ЕУ

Либертас - 02.12.2019

Унгарскиот министер за внатрешни работи Петер Сијарто ја критикуваше Финска, која до крајот на месецов претседава со ЕУ, дека не успеа да изврши притисок за проширувањето на ЕУ за време на нејзиниот мандат.

Сијарто ја критикуваше Финска поради проширувањето на ЕУ

MakPress - 02.12.2019

Унгарскиот министер за внатрешни работи Петер Сијарто ја критикуваше Финска, која до крајот на месецов претседава со ЕУ, дека не успеа да изврши притисок за проширувањето на ЕУ за време на нејзиниот мандат.