TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ОКТА: Државата дозволува увоз на мазут кој отстапува од стандардите

Телма - 17.05.2018

Државата дозволува увоз на мазут од Србија кој не ги исполнува стандардите за квалитет, алармираат од ОКТА. Компанијата ова го открила пред еден месец, откако дошла до сертификатот кој покажува дека мазутот на рафинеријата од Панчево има кинематичка ...

ОКТА: Увозот на мазут во спротивност со Правилникот за нафтени деривати

Алсат-М - 17.05.2018

ОКТА ја обвини Царината и Пазарниот инспекторат дека дозволуваат да се увезе мазут во спротивност со Правилникот за нафтени деривати. Од компанијата велат дека двете институции си ги префрлаат одговрностите и ниту една од нив не сака да го запре ...

Окта: Во Македонија се увезува мазут кој не е по стандарди, државата ги пропушта цистерните

Фактор - 17.05.2018

Државата дозволува увоз на мазут кој отстапува од стандардите, обвинува нафтената компанија „Окта“. Оттаму тврдат дека и покрај тоа што имаат доказ, надлежните институции не го запреле увозот на мазут од српската рафинерија во Панчево, кој не бил по ...

„Хеленик Петролеум“ подготвува нова тужба против Македонија

Алсат-М - 16.05.2018

„Хеленик Петролеум“ кој е сопственик на ОКТА подготвува нова тужба против државата. Нафтената компанијa ќе бара оштета од 35 милиони евра од земјава поради непочитување на договорот за снабдување со мазут, дознава Алсат М од сопствени извори.

„Хеленик петролеум“ подготвува уште една тужба против Македонија

Фактор - 17.05.2018

Нафтената компанија „Хеленик Петролеум“, сопственикот на ОКТА подготвува нова тужба против Македонија. со барање на оштета од 35 милиони евра поради непочитување на договорот за снабдување со мазут, дознава Алсат М од сопствени извори.