TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Деспотовски: Целта на Фондот за иновации е од државен да стане инвестициски фонд по примерот на Израел

Слободен Печат - 28.01.2020

Над две децении во државава се зборуваше за поддршка на мали и средни претпријатија, но само зборувавме. Ние решивме нешто да направиме и затоа последните бројки велат дека поддршката на околу 350 микро мали и средни компании преку инвестиции од ...

Деспотовски: Направивме целосен пресврт во економската политика со фокус на домашните компании

Макфакс - 27.01.2020

Директорот на Фондот за иновации и технолошки развој, Јован Деспотовски беше во посетата на компанијата „Нетам“ во рамки на кампањата „Создаваме успешни приказни“ која Фондот ја стартуваше со цел презентација на резултатите и ефектите од ...

Отпадот не мора да загадува - и во Македонија компании вршат преработка на отпад

Сител - 27.01.2020

Отпадот може да не загадува. Наместо да се пали и да биде опасен за животната средина, текстилниот отпад може да се преработи и повторно да се користи. Скопската компанија НЕТАМ со државна поддршка текстилниот отпад го преработува за потребите на ...

Деспотовски: Направивме целосен пресврт во економската политика со фокус на домашните компании

Бизнис Вести - 27.01.2020

Директорот на Фонд за иновации и технолошки развој, Јован Деспотовски беше во посетата на компанијата “Нетам” во рамки на кампањата “Создаваме успешни приказни” која Фондот ја стартуваше со цел презентација на резултатите и ефектите од финансиската ...

Деспотовски: Направивме целосен пресврт во економската политика со фокус на домашните компании

Слободен Печат - 27.01.2020

Овде гледаме дека се работи за конкретни резултати од конкретни мерки. Она што ме радува е дека покрај ефектите за економијата проектите кои имаат финансиска поддршка од Фондот имаат и друга додадена вредност.

Деспотовски: Направивме пресврт во економската политика со фокус на домашните компании

Локално - 27.01.2020

Во изминатите две и пол години преку инструментите на Фондот за иновации и технолошки развој значително е зголемен опфатот на поддржани домашни компании, а поддршката е зголемена за над 50 пати, изјави денеска директорот на Фондот Јован Деспотовски ...

Деспотовски: Направивме пресврт во економската политика со фокус на домашните компании

Frontline - 27.01.2020

Во изминатите две и пол години преку инструментите на Фондот за иновации и технолошки развој значително е зголемен опфатот на поддржани домашни компании, а поддршката е зголемена за над 50 пати, изјави денеска директорот на Фондот Јован Деспотовски ...

Деспотовски: Направивме пресврт во економската политика со фокус на домашните компании

Канал5 - 27.01.2020

Во изминатите две и пол години преку инструментите на Фондот за иновации и технолошки развој значително е зголемен опфатот на поддржани домашни компании, а поддршката е зголемена за над 50 пати.

Деспотовски: Направивме пресврт во економската политика со фокус на домашните компании

Либертас - 27.01.2020

Во изминатите две и пол години преку инструментите на Фондот за иновации и технолошки развој значително е зголемен опфатот на поддржани домашни компании, а поддршката е зголемена за над 50 пати, изјави денеска директорот на Фондот Јован Деспотовски ...

Зголемен опфатот на поддржани домашни компании преку инструментите на ФИТР

+инфо - 27.01.2020

Ако во 2017 година во портфолиото на Фондот имаше само триесетина компании со вкупна поддршка од околу еден милион евра, во моментов зборуваме за проекти со вредност од 57 милиони евра, што значи дека поддршката од ФИТР кон компаниите е зголемена за ...

Деспотовски: Направивме целосен пресврт во економската политика со фокус на домашните компании

Centar - 27.01.2020

Директорот на Фондот за иновации и технолошки развој, Јован Деспотовски, беше во посетата на компанијата „Нетам“ во рамки на кампањата „Создаваме успешни приказни“, која Фондот ја стартуваше со цел презентација на резултатите и ефектите од ...

Деспотовски: Направивме целосен пресврт во економската политика со фокус на домашните компании

Банкарство.мк - 28.01.2020

Директорот на Фондот за иновации и технолошки развој, Јован Деспотовски, беше во посетата на компанијата „Нетам“ во рамки на кампањата „Создаваме успешни приказни“, која Фондот ја стартуваше со цел презентација на резултатите и ефектите од ...

Деспотовски: Целта е Фондот за иновации од државен да стане инвестициски фонд по примерот на Израел

Либертас - 28.01.2020

Над две децении во државава се зборуваше за поддршка на мали и средни претпријатија, но само зборувавме. Ние решивме нешто да направиме и затоа последните бројки велат дека поддршката на околу 350 микро мали и средни компании преку инвестиции од ...

Скопска фабрика го претвора текстилниот отпад во изолационен материјал за градежништво

Иновативност - 29.01.2020

Директорот на Фонд за иновации и технолошки развој, Јован Деспотовски беше во посетата на компанијата “ Нетам “ во рамки на кампањата “Создаваме успешни приказни“ која Фондот ја стартуваше со цел презентација на резултатите и ефектите од ...