TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Поетско читање по повод еден век од раѓањето на Славко Јаневски

Н.Македонија - 15.01.2020

По повод стогодишнината од раѓањето на писателот Славко Јаневски, вечерва, во Културно-информативниот центар (КИЦ) во Скопје, ќе се одржи поетско читање, насловено „Произведувачи на зборот“.

Kонкурсот за наградата „Роман на годината“ завршува утре

Вечер Прес - 14.01.2020

Книгите што конкурираат за наградата „Роман на годината“ за 2019-та ќе се примаат заклучно до утре до 19 часот во читалницата „Славко Јаневски“ (во кулата до гимназијата „Јосип Броз Тито“), соопшти Фондацијата за унапредување и промоција на ...

Поетско читање по повод стогодишнината од раѓањето на Славко Јаневски

Н.Македонија - 13.01.2020

По повод стогодишнината од раѓањето на Славко Јаневски на 15 јануари ќе се одржи поетско читање со наслов „Произведувачи на зборот“, со почеток во 19:30 часот во галерискиот простор на Културно-информативниот центар во Скопје.

„Произведувачи на зборот“; поетско читање по повод 100 години од раѓањето на Славко Јаневски

Радио МОФ - 13.01.2020

По повод стогодишнината од раѓањето на Славко Јаневски, Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности што го носи неговото име, во среда со почеток во 19.30 часот во галерискиот простор на Културно-информативниот центар во Скопје ...

„Произведувачи на зборот“ - 100 години од раѓањето на Славко Јаневски

Окно - 13.01.2020

По повод стогодишнината од раѓањето на Славко Јаневски, Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности што го носи неговото име, во среда (15 јануари) со почеток во 19.30 часот во галерискиот простор на Културно-информативниот ...

Kонкурсот за наградата „Роман на годината“ завршува утре

А1 On - 14.01.2020

Книгите што конкурираат за наградата „Роман на годината“ за 2019-та ќе се примаат заклучно до утре до 19 часот во читалницата „Славко Јаневски“ (во кулата до гимназијата „Јосип Броз Тито“), соопшти Фондацијата за унапредување и промоција на ...

Kонкурсот за наградата „Роман на годината“ завршува утре

Република - 14.01.2020

Книгите што конкурираат за наградата „Роман на годината“ за 2019-та ќе се примаат заклучно до утре до 19 часот во читалницата „Славко Јаневски“ (во кулата до гимназијата „Јосип Броз Тито“), соопшти Фондацијата за унапредување и промоција на ...

Kонкурсот за наградата „Роман на годината“ завршува утре

MakPress - 14.01.2020

Книгите што конкурираат за наградата „Роман на годината“ за 2019-та ќе се примаат заклучно до утре до 19 часот во читалницата „Славко Јаневски“ (во кулата до гимназијата „Јосип Броз Тито“), соопшти Фондацијата за унапредување и промоција на ...

Поетско читање „Произведувачи на зборот“ по повод 100 години од раѓањето на Славко Јаневски

Нова ТВ - 14.01.2020

По повод стогодишнината од раѓањето на Славко Јаневски, Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности што го носи неговото име, во среда (15 јануари) со почеток во 19.30 часот во галерискиот простор на Културно-информативниот ...

Поетско читање „Произведувачи на зборот“ по повод сто години од раѓањето на Славко Јаневски

Вечер Прес - 14.01.2020

По повод стогодишнината од раѓањето на Славко Јаневски, Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности што го носи неговото име, на 15 јануари со почеток во 19:30 часот, во галерискиот простор на Културно-информативниот центар во ...

Поетско читање по повод 100 години од раѓањето на Славко Јаневски

+инфо - 15.01.2020

По повод еден век од раѓањето на Славко Јаневски, Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности што го носи неговото име вечер од 19:30 часот во Културно-информативниот центар ќе организира поетско читање насловено „Произведувачи ...

Поетско читање по повод 100 години од раѓањето на Славко Јаневски

Курир - 15.01.2020

По повод еден век од раѓањето на Славко Јаневски, Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности што го носи неговото име вечер од 19:30 часот во Културно-информативниот центар ќе организира поетско читање насловено „Произведувачи ...

Поетско читање по повод 100 години од раѓањето на Славко Јаневски

А1 On - 15.01.2020

По повод еден век од раѓањето на Славко Јаневски, Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности што го носи неговото име вечер од 19:30 часот во Културно-информативниот центар ќе организира поетско читање насловено „Произведувачи ...

Ѕвездан Георгиевски: Славко Јаневски сакаме да го внесеме во 21-от век (ВИДЕО)

Слободен Печат - 15.01.2020

Стихови од Јаневски ќе читаат актерите Ана Костовска и Владимир Петровиќ, додека со свои песни и поетски дела ќе настапат 15-тина поети. По повод стогодишнината од раѓањето на Славко Јаневски, Фондацијата за унапредување и промоција на културните ...

Поетско читање по повод 100 години од раѓањето на Славко Јаневски

Либертас - 15.01.2020

– По повод еден век од раѓањето на Славко Јаневски, Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности што го носи неговото име вечер од 19:30 часот во Културно-информативниот центар ќе организира поетско читање насловено „Произведувачи ...

Поетско читање по повод 100 години од раѓањето на Славко Јаневски

Република - 15.01.2020

По повод еден век од раѓањето на Славко Јаневски, Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности што го носи неговото име вечер од 19:30 часот во Културно-информативниот центар ќе организира поетско читање насловено „Произведувачи ...

Поетско читање по повод 100 години од раѓањето на Славко Јаневски

MakPress - 15.01.2020

По повод еден век од раѓањето на Славко Јаневски, Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности што го носи неговото име вечер од 19:30 часот во Културно-информативниот центар ќе организира поетско читање насловено „Произведувачи ...

Поетско читање по повод 100 години од раѓањето на Славко Јаневски

Скопје инфо - 15.01.2020

По повод еден век од раѓањето на Славко Јаневски, Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности што го носи неговото име вечер од 19:30 часот во Културно-информативниот центар ќе организира поетско читање насловено „Произведувачи ...

(ВИДЕО) Ѕвездан Георгиевски: Славко Јаневски сакаме да го внесеме во 21-от век

Либертас - 15.01.2020

По повод стогодишнината од раѓањето на Славко Јаневски, Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности што го носи неговото име, во среда (15 јануари) со почеток во 19.30 часот во галерискиот простор на Културно-информативниот ...

Поетско читање по повод 100 години од раѓањето на Славко Јаневски

МКД - 15.01.2020

По повод еден век од раѓањето на Славко Јаневски, Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности што го носи неговото име вечер од 19:30 часот во Културно-информативниот центар ќе организира поетско читање насловено „Произведувачи ...