TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

БДП во трет квартал 0,2 %

Телма - 07.12.2017

Економијата мрдна од негативната зона. По пикот, од минус 1,3 % што го имаше во вториот квартал како резултат на политичката криза, БДП во периодот од јули -септемрви достигна 0,2 %. И во овој период продолжил да паѓа главниот носител на економскиот ...

Раст од 0,2% на БДП во третото тромесејче, според експертите, ова е реалната слика на економијата

ТВ21 - 07.12.2017

Растот на Бруто домашниот производ во третото тромесечје изнесува 0,2% , објави Државниот завод за статистика. Овој минимален раст само статистички ја одржа или народски кажано „за влакно” го одбегна падот на економијата во рецесија.

Стапката на невработеност во третиот квартал 22,1 процент

Алсат-М - 07.12.2017

Стапката на невработеност во третиот квартал годинава изнесува 22,1 процент, објави денеска Државниот завод за статистика. Според објавените податоци во вториот квартал стапката на невработеност изнесувала 22,6 проценти, а на крајот на минатата ...

Стапката на невработеност во третиот квартал е 22,1 отсто

А1 On - 07.12.2017

Во третиот квартал годинава стапката на невработеност во Република Македонија изнесувала 22,1 отсто, објави Државниот завод за статистика. Тоа е намалување од 0,5 отсто во споредба со вториот квартал, кога стапката на невработеност била 22,6 отсто.

Пад на БДП три квартали по ред, годината ќе ја завршиме со стагнација и во рецесија!?

Курир - 07.12.2017

Македонската економија ги чувствува последиците од промената на власта, а со тоа и промена на економските политики на владата. Економијата од приоритет стана последна во низата грижи на власта.

Македонија на раб на рецесија – раст на БДП од 0.2% во третиот квартал

Денар - 07.12.2017

Македонската економија останува на работ на рецесија. Пораснала за само 0.2% во третиот квартал. Од јануари до септември вкупните активности биле помали за 0.75% во однос на истиот период лани.

Економијата на ЕУ и еврозоната малку го забави растот во третиот квартал

Денар - 07.12.2017

Економијата на Европската унија се зголеми за 0,6% во третиот квартал од 2017-та година на квартална основа, според сезонски прилагодените податоци на „Еуростат“. Бројките покажуваат дека економијата на ЕУ малку го забавува својот раст во споредба ...

Невработеноста намалена за 0,5 отсто: За три месеци отворени 4500 нови работни места

ТВ21 - 07.12.2017

Продолжува континуираниот пад на намалување на невработеноста во земјава. Во третиот квартал од годинава во однос на второто тромесечие забележан е пад на невработеноста од 0,5 отсто, покажува најновиот извештај на државниот завод за статистика.

Невработеноста во Грција – најниска од 2011-та година

Денар - 07.12.2017

Невработеноста кај нашиот јужен сосед Грција се намали на 20,5 отсто во септември, со исклучок на сезонските фактори, по ревидираните податоци од 20,7 отсто во претходниот месец, објави статистичката канцеларија на „ELSTAT“ во земјата.

Македонија се спаси од рецесија: БДП во третиот квартал пораснал за само 0,2%

еМагазин - 07.12.2017

Македонската економија за влакно не падна во рецесија. Според проценетите податоци на Државниот завод за статистика, стапката на раст на бруто-домашниот производ (БДП) за третото тримесечје од 2017 година е 0,2%.

Невработеноста падна на историски 22,1% во третиот квартал

еМагазин - 07.12.2017

Стапката на невработеност во третиот квартал годинава изнесува 22,1%, објави државниот завод за статистика. Ова е историски најниска стапка на невработеност во псоледните десет години. Според податоците на статистичарите во третиот квартал годинава ...

Стапката на невработеност во третиот квартал 22,1 процент

ТВ21 - 07.12.2017

Стапката на невработеност во третиот квартал годинава изнесува 22,1 процент, објави денеска Државниот завод за статистика. Според објавените податоци во вториот квартал стапката на невработеност изнесувала 22,6 проценти, а на крајот на минатата ...

Пад на БДП три квартали по ред, Македонија пред рецесија!?

Нетпрес - 07.12.2017

Македонската економија ги чувствува последиците од промената на власта, а со тоа и промена на економските политики на владата. Економијата од приоритет стана последна во низата грижи на власта.

Пад на БДП три квартали по ред, годината ќе ја завршиме со стагнација и во рецесија!?

Алфа - 07.12.2017

Македонската економија ги чувствува последиците од промената на власта, а со тоа и промена на економските политики. Македонската економија ги чувствува последиците од промената на власта, а со тоа и промена на економските политики.

Зголемена стапката на бруто домашниот производ во третото тромесечје

Press24 - 07.12.2017

Според податците објавени на Државниот завод за статистика, стапката на раст на бруто-домашниот производ (БДП) за третото тримесечје од 2017 година е 0,2%, во споредба со второто тромесечје кога таа изнесуваше -1,8%.

Стапката на невработеност во третиот квартал 22,1 процент

Кумановски м. - 07.12.2017

loading... Стапката на невработеност во третиот квартал годинава изнесува 22,1 процент, објави денеска Државниот завод за статистика. Според објавените податоци во вториот квартал стапката на невработеност изнесувала 22,6 проценти, а на крајот на ...

БДП со раст од 0,2% во третото тримесечје од оваа година

Бизнис Инфо - 07.12.2017

Стапката на раст на бруто домашниот производ (БДП), во текот на третото тримесечје од оваа година, е 0,2%, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Во третото тримесечје од 2017 година, најголем пораст е забележан во секторите: ...

Стапката на пораст на БДП во третото тримесечје изнесува само 0,2 проценти

Мета - 07.12.2017

Стапката на пораст на домашниот бруто-производ (БДП) за третото тримесечје од годината изнесува 0,2 проценти. Во овој период, најголем пораст е забележан во секторите трговија на големо и трговија на мало, поправка на моторни возила и мотоцикли, ...

Стапката на пораст на БДП во третото тримесечје изнесува само 0,2 проценти

Локално - 07.12.2017

Стапката на пораст на домашниот бруто-производ (БДП) за третото тримесечје од годината изнесува 0,2 проценти. Во овој период, најголем пораст е забележан во секторите трговија на големо и трговија на мало, поправка на моторни возила и мотоцикли, ...

Раст од 0,2 отсто на БДП во третиот квартал

+инфо - 07.12.2017

Извозот на стоки и на услуги номинално се зголеми за 9,8 отсто, а увозот на стоки и на услуги забележа зголемување во номинален износ од 5 отсто. Стапката на раст на бруто-домашниот производ (БДП) за третото тримесечје од годинава изнесува 0,2 ...

Раст од 0,2% на БДП во третиот квартал

МРТ - 07.12.2017

Во третиот квартал годинава најголем пораст од 9,8 проценти е забележан во секторите трговија на големо и трговија на мало, поправка на моторни возила и мотоцикли, транспорт и складирање, објекти за сместување и сервисни дејности...

РАСТ НА БДП И НЕВРАБОТЕНОСТ: Што покажуваат статистиките?

Фактор - 07.12.2017

Стапката на раст на бруто-домашниот производ (БДП) за третото тримесечје од 2017 година е 0.2%. Оваа информација ја објави Државниот завод за статистика. Во третото тримесечје од 2017 година, најголем пораст е забележан во секторите: Е, Ж и З - ...

Раст на БДП во третото тримесечје од 0,2 отсто

А1 On - 07.12.2017

Државниот завод за статистика денеска објави дека стапката на раст на БДП за третото тримесечје од годинава е 0,2 отсто. Најголем пораст од 9,8 отсто во третиот квартал има во секторите Трговија на големо и трговија на мало, поправка на моторни ...

Раст од 0,2 процента на БДП во третиот квартал

Кумановски м. - 07.12.2017

loading... Стапката на раст на бруто-домашниот производ (БДП) за третото тримесечје од годинава изнесува 0,2 проценти, објави денеска Државниот завод за статистика. Во третиот квартал годинава најголем пораст од 9,8 проценти е забележан во ...

Раст од 0,2 процента на БДП во третиот квартал

Либертас - 07.12.2017

Стапката на раст на бруто-домашниот производ (БДП) за третото тримесечје од годинава изнесува 0,2 проценти, објави денеска Државниот завод за статистика. Во третиот квартал годинава најголем пораст од 9,8 проценти е забележан во секторите: трговија ...