TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Тајната на бремената мумија: Мистерија за која целиот свет зборува веќе седум дена

Кумановски м. - 05.05.2021

Научниот свет со денови зборува за откритието на полските египетолози, кои со детално скенирање откриле мумифицирана бремена жена. Поради коскената структура на малите деца, нивните остатоци ретко се наоѓаат.

Тајната на бремената мумија: Мистерија за која цел свет веќе седум дена зборува (ФОТО)

Курир - 05.05.2021

Научниот свет со денови зборува за откритието на полските египетолози, кои со детално скенирање откриле мумифицирана бремена жена. Поради коскената структура на малите деца, нивните остатоци ретко се наоѓаат.

Откриена тајната на мумифицираната бремена женa во Египет: Мистеријата за која зборува целиот свет

Слободен Печат - 05.05.2021

Научниот свет со денови зборува за откритието на полските египтолози, кои со детално скенирање откриле мумифицирана бремена жена. Поради коскената структура на малите деца, нивните остатоци ретко се наоѓаат.

Откриена единствената бремена мумија во светот

Кајгана - 04.05.2021

Научници во Полска објавија откритие за првата бремена египетска мумија во светот чии посмртни останки се чуваат во Националниот музеј во Варшава. Додека ја скенирале 2.000 години старата мумија полските археолози всушност откриле дека мумијата не е ...