TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Германскиот авто гигант најави промена: Омилениот градски автомобил се префрла на електричен погон

Локално - 11.09.2019

Старите мотори со внатрешно согорување ќе завршат во музеј, објави производителот. Производителот на автомобили Daimler најави дека неговиот градски автомобил Smart, со новиот модел ќе биде целосно на електричен погон со што ќе стане прв бренд кој ...

„Смарт“ е првиот автобренд кој целосно преминува на електричен погон

Сакам да кажам - 11.09.2019

„Дајмлер“ објави дека „Смарт“ станува првиот автобренд на светот кој во својата понуда ќе има само електрични модели. Таа се состои од само два модела, „форту“ и „форфор“, но тие сега целосно ќе ги отфрлат бензинските и дизелските мотори.

Смарт е првиот автомобилски бренд целосно на електричен погон

Канал5 - 10.09.2019

Производителот на автомобили Дајмлер најави дека неговиот градски автомобил Смарт со новиот модел целосно ќе прејде на електричен погон. Со тоа Смарт стана прв автомобилски бренд што ќе се произведува исклучиво во електрична верзија.

„Даjмлер“: „Смарт“ е прв бренд кој целосно преминува на електричен погон

Вечер - 10.09.2019

Произведувачот на автомобили Daimler најави дека неговиот градски автомобил Smart со новиот модел целосно ќе премине на електричен погон со што ќе стане првиот бренд кој целосно минал на батерискиот погон.

Smart: Прва марка која преминува на електричен погон

Авто Магазин - 10.09.2019

Со кинеска помош, Smart целосно се трансформираше и својата понуда во иднина ќе ја базира исклучиво на електричен погон. Веста не е нова бидејќи е најавена уште лани, за оваа пролет да биде поддржана со договор за издашно финансиско и техничко ...

Смарт е првиот бренд којшто целосно преминува на електричен погон

Локално - 10.09.2019

Производителот на автомобили Дајмлер најави дека градското возило Смарт со новиот модел целосно преминува на електричен погон. Ова е првиот тип автомобили што ќе се движи само со погон на батерии.

Дајмлер: Смарт е првиот бренд со целосно електричен погон

Денешен - 10.09.2019

Производителот на автомобили Дајмлер најави дека градското возило Смарт со новиот модел целосно преминува на електричен погон. Ова е првиот тип автомобили што ќе се движи само со погон на батерии.

Смарт е првиот бренд којшто целосно преминува на електричен погон

Опсервер - 10.09.2019

Производителот на автомобили Дајмлер најави дека градското возило Смарт со новиот модел целосно преминува на електричен погон. Ова е првиот тип автомобили што ќе се движи само со погон на батерии.

„Смарт“ е првиот бренд што целосно преминува на електричен погон

Факултети - 10.09.2019

Производителот на автомобили „Дајмлер“ најави дека градското возило „смарт“ со новиот модел целосно преминува на електричен погон. Ова е првиот тип автомобил што ќе се движи само со погон на батерии.

Смарт е првиот бренд којшто целосно преминува на електричен погон

MakPress - 10.09.2019

Производителот на автомобили Дајмлер најави дека градското возило Смарт со новиот модел целосно преминува на електричен погон. Ова е првиот тип автомобили што ќе се движи само со погон на батерии.