TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Проектот „Купи куќа за млади“ за нова експанзија на градежништвото

МКД - 19.12.2015

И новиот проект на Владата на Република Македонија „Купи куќа за млади" ќе биде уште еден двигател на градежништвото и на другите гранки поврзани со него, велат градежниците. „Сметам дека проектот „Купи куќа за млади“ е од национален интерес за ...

„Купи куќа за млади“ – поттик за градежништвото

Алфа - 18.12.2015

Освен можност за младите да си го решат станбеното прашање, новиот владин проект „Купи куќа за млади“ дополнително ќе го поттикне градежниот сектор. Освен можност за младите да си го решат станбеното прашање, новиот владин проект „Купи куќа за ...

Директен бенефит ќе имаат македонските градежни компании - Можност за нови вработувања во градежништвото

Сител - 18.12.2015

Новиот владин проект Купи куќа за млади ќе го раздвижи градежниот сектор. Директен бенефит ќе имаат македонските градежни компании и работниците кои ќе станат поконкурентни на пазарот на труд.

Арсовска: „ Купи куќа за млади “ – стимул за градежништвото

Нетпрес - 18.12.2015

Новиот владин проект „ Купи куќа за млади “ е дополнителна стимулација за сите млади кои го немаат решено станбеното прашање, тоа да го реализираат по многу поволни услови. Проектот дополнително ќе го стимулира и градежништвото кое и онака веќе е во ...

Арсовска: „Купи куќа за млади“ - стимул за градежништвото

Утрински - 18.12.2015

Новиот владин проект „Купи куќа за млади“ е дополнителна стимулација за сите млади кои го немаат решено станбеното прашање, тоа да го реализираат по многу поволни услови. Проектот дополнително ќе го стимулира и градежништвото кое и онака веќе е во ...

Арсовска: „Купи куќа за млади" - стимул за градежништвото

Вечер Прес - 18.12.2015

Новиот владин проект „Купи куќа за млади" е дополнителна стимулација за сите млади кои го немаат решено станбеното прашање, тоа да го реализираат по многу поволни услови. Проектот дополнително ќе го стимулира и градежништвото кое и онака веќе е во ...

Арсовска: „Купи куќа за млади“ – стимул за градежништвото

Денешен - 18.12.2015

Новиот владин проект „Купи куќа за млади“ е дополнителна стимулација за сите млади кои го немаат решено станбеното прашање, тоа да го реализираат по многу поволни услови. Проектот дополнително ќе го стимулира и градежништвото кое и онака веќе е во ...

„Купи куќа за млади“ – стимул за градежништвото

Курир - 18.12.2015

Новиот владин проект „Купи куќа за млади“ покрај тоа што претставува одлична можност за сите млади кои го немаат решено станбеното прашање, се очекува да го раздвижи и градежниот сектор и да има позитивни ефекти врз него.

Арсовска: „Купи куќа за млади“ – стимул за градежништвото

Lider - 18.12.2015

Новиот владин проект „Купи куќа за млади“ е дополнителна стимулација за сите млади кои го немаат решено станбеното прашање, тоа да го реализираат по многу поволни услови. Проектот дополнително ќе го стимулира и градежништвото кое и онака веќе е во ...

Арсовска: „Купи куќа за млади“ - стимул за градежништвото

МРТ - 18.12.2015

Проектот дополнително ќе го стимулира и градежништвото кое и онака веќе е во подем, оцени денеска претседателката на Сојузот на стопанските комори Данела Арсовска... Новиот владин проект „Купи куќа за млади“ е дополнителна стимулација за сите млади ...

„Купи куќа за млади“ – стимул за градежништвото

Press24 - 18.12.2015

Новиот владин проект „Купи куќа за млади“ покрај тоа што претставува одлична можност за сите млади кои го немаат решено станбеното прашање, се очекува да го раздвижи и градежниот сектор и да има позитивни ефекти врз него.

Арсовска: „Купи куќа за млади“ стимул за градежништвото

Република - 18.12.2015

-Новиот владин проект „Купи куќа за млади“ е дополнителна стимулација за сите млади кои го немаат решено станбеното прашање, тоа да го реализираат по многу поволни услови. Проектот дополнително ќе го стимулира и градежништвото кое и онака веќе е во ...