TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Власта без опозиција ги тера измените на законите за прислушкување и полиција

Телма - 12.01.2018

Без опозиција и дебата, само со пофалби, без критики, власта во собранието во прво читање ги помина законите за прислушкување, за формирање на агенција која ќе го спроведува прислушкувањето, за класифицирани информации и за полиција.

Сетот закони за безбедносно разузнавачкиот систем го помина првиот собрански филтер

Алсат-М - 12.01.2018

Собраниската Комисија за одбрана и безбедност, во отсуство на ВМРО ДПМНЕ, даде зелено светло по првото читање на пакет законите за реформи на системот за прислушување и на МВР. Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски ги увери членовите на ...

„ОТА“ го помина комисискиот филтер

24 Вести - 12.01.2018

Реформските закони пак влегоа во процедура пак во отсуство на опозицијата. Законот за прислушување и новата Агенција што треба да се формира го поминаа првиот комисиски филтер. Без опозиција и без дискусии на комисијата за одбрана и безбедност ...

Реформите за прислушувањето поминаа на Комисијата за транспорт и врски

Канал5 - 12.01.2018

Членовите на собраниската Комисија за транспорт, врски и екологија прифатија денеска Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за електронски комуникации, кои се поврзани со реформите во системот за следење на комуникации да оди во ...

Законите за разузнавање го поминаа првиот собрански филтер...

Н.Македонија - 12.01.2018

Законите за разузнавање го поминаа првиот собрански филтер Сетот закони за реформи во безбедносно разузнавачкиот систем, кои се спроведуваат во согласност со препораките на Прибе, со акцент на реформирање на системот за следење на комуникациите, ...

Реформите за следење на комуникациите на собраниска комисија

МРТ - 12.01.2018

Собраниското тело за одбрана и безбедност ќе ги разгледува предлог- законите за полиција и за внатрешни работи, како и законското решение за Оперативно техничката агенција. Во Собранието на Република Македонија најавени се седници на седум ...

Реформите за следење на комуникациите на собраниска комисија

Либертас - 12.01.2018

Во Собранието на Република Македонија денеска треба да се одржат неколку комисии. Реформите за следење на комуникациите, ќе се најдат на собраниската комисија за одбрана и безбедност. На дневен ред се две измени и дополнувања на законот за полиција, ...

Дали УБК ќе го абортира бебето ОТА?

Слободен Печат - 12.01.2018

Формирањето на Оперативно-техничка агенција (ОТА) која треба да служи за следење на комуникациите претставува избрзано решение и не овозможува заштита од евентуална политичка злоупотреба, предупредија експертите.

Реформите за прислушувањето одат во Собрание

Press24 - 12.01.2018

Членовите на собраниската Комисија за транспорт, врски и екологија прифатија денеска Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за електронски комуникации, кои се поврзани со реформите во системот за следење на комуникации да оди во ...

Сетот закони за безбедносно разузнавачкиот систем го помина првиот собрански филтер

Локално - 12.01.2018

Собраниската Комисија за одбрана и безбедност, во отсуство на ВМРО ДПМНЕ, даде зелено светло по првото читање на пакет законите за реформи на системот за прислушување и на МВР. Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски ги увери членовите на ...

Реформите за прислушувањето поминаа на Комисијата за транспорт и врски...

Н.Македонија - 12.01.2018

Реформите за прислушувањето поминаа на Комисијата за транспорт и врски Членовите на собраниската Комисија за транспорт, врски и екологија прифатија денеска Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за електронски комуникации, кои се ...

Сетот закони за безбедносно разузнавачкиот систем го помина првиот собрански филтер

Канал5 - 12.01.2018

Сетот закони за реформи во безбедносно разузнавачкиот систем кои се спроведуваат согласно препораките на Прибе, со акцент на реформирање на системот за следење на комуникациите, помина денеска на собраниската Комисија за одбрана и безбедност.

Спасовски: Ќе има двојна контрола за да се спречат обидите за масовно прислушување

+инфо - 12.01.2018

Сетот закони за безбедносно разузнавачкиот систем го помина првиот собрански филтер Сетот закони за реформи во безбедносно разузнавачкиот систем кои се спроведуваат согласно препораките на Прибе, со акцент на реформирање на системот за следење на ...

Спасовски: Ќе има двојна контрола за да се спречат обидите за масовно прислушување

Либертас - 12.01.2018

Сетот закони за реформи во безбедносно разузнавачкиот систем кои се спроведуваат согласно препораките на Прибе, со акцент на реформирање на системот за следење на комуникациите, помина денеска на собраниската Комисија за одбрана и безбедност.

Двојна контрола за да се спречат обидите за масовно прислушување, најавува Спасовски

Стандард - 12.01.2018

Сетот закони за реформи во безбедносно разузнавачкиот систем кои се спроведуваат согласно препораките на Прибе, со акцент на реформирање на системот за следење на комуникациите, помина денеска на собраниската Комисија за одбрана и безбедност.

Спасовски: Ќе има двојна контрола за да се спречи прислушување

Локално - 12.01.2018

Сетот закони за реформи во безбедносно разузнавачкиот систем кои се спроведуваат согласно препораките на Прибе, со акцент на реформирање на системот за следење на комуникациите, помина денеска на собраниската Комисија за одбрана и безбедност.

Спасовски: Ќе има двојна контрола за да се спречат обидите за масовно прислушување

МК News - 12.01.2018

Сетот закони за реформи во безбедносно разузнавачкиот систем кои се спроведуваат согласно препораките на Прибе, со акцент на реформирање на системот за следење на комуникациите, помина денеска на собраниската Комисија за одбрана и безбедност.