TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Прометот на Македонска берза со скок од над 56% во 2017 година

Бизнис Инфо - 13.01.2018

Вкупниот промет на Македонска берза во текот на минатата година се позиционираше на 4.738.444.919 денари, што е за 56,73% повеќе во однос на 2016 година, покажува Годишниот статистички билтен на Берзата.

Македонската берза со раст од 56,73% во 2017 година

Денар - 13.01.2018

Според податоците на Годишниот статистички билтен објавен од страна на Македонската берза прометот остварен за 2017 година изнесува 4.738.444.919 денари или 56,73 отсто повеќе во однос на 2016 година кога изнесувал 3.023.394.172 денари.

Уште една голема блок трансакција со акциите на Комерцијална

Фактор - 12.01.2018

Акциите на Комерцијална банка продолжуваат да бидат атрактивни хартии од вредност за инвеститорите, па така не застанува серијата на блок трансакции извршени преку Македонска берза. Овој пат преку блок трансакции се купени 6.349 акции од ...

Во мултимилионска трансакција продадени над 6.000 акции од Комерцијална банка

еМагазин - 12.01.2018

Во блок-трансакција вредна 15,3 милиони денари денеска на Македонската берза беа продадени 6.349 акции од Комерцијална банка. Акциите се продадоа по цена од 2.420 денари за ...

Годишниот промет на Македонска берза со пораст од 56,7% во 2017 година

Банкарство.мк - 13.01.2018

Македонска берза го објави Годишниот статистички билтен според кој прометот остварен за 2017 година изнесува 4.738.444.919 денари или 56,7% повеќе во однос на 2016 година кога изнесувал 3.023.394.172 денари.